Ιταλία – Κορονοϊός: 546 νεκροί και 33.979 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο

Η Ιταλία κατέγραψε 33.979 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός αυτός, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, είναι μειωμένος σε σχέση με τον χθεσινό, που καταγράφηκαν 37.255 κρούσματα.

Την ίδια ώρα, σημειώθηκαν 546 νέοι θάνατοι από Covid-19, από 544 που ήταν το Σάββατο (14/11). Η περισσότερο πληγείσα περιοχή ήταν και σήμερα η Λομβαρδία, στον βορρά, όπου βρίσκεται η οικονομική πρωτεύουσα, το Μιλάνο, η οποία κατέγραψε 8.060 νέα κρούσματα, σε σχέση με 8.129 που ήταν το Σάββατο (14/11).

Σημειώνεται ότι το Ιταλικό Ανώτατο Ινστιτούτο Υγείας ζητά από τους Ιταλούς πολίτες «να παραμένουν σπίτι όσο περισσότερο μπορούν και να αποφεύγον συναντήσεις με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου».

 Ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε το Σάββατο (14/11) ότι και οι περιφέρειες της Καμπανίας (με πρωτεύουσα την Νάπολη) και της Τοσκάνης (με πρωτεύουσα την Φλωρεντία), συμπεριλαμβάνονται στις «κόκκινες ζώνες», με αυστηρές απαγορεύσεις που ισοδυναμούν σε τοπiκά lockdown.

Ο Βάλτερ Ριτσιάρντι, σύμβουλος του Σπεράντσα, από την πλευρά του, τόνισε ότι «καθοριστικής σημασίας θα είναι οι επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, διότι, «ανάλογα με την πορεία της επιδημίας, μπορεί να χαλαρώσουν ή και να αυστηροποιηθούν τα μέχρι τώρα μέτρα». «Όλα θα εξαρτηθούν -πρόσθεσε- από την συμπεριφορά των Ιταλών πολιτών» σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE