Πάνω από 160.000 κρούσματα κορωνοϊού κάθε μέρα εδώ και μία εβδομάδα!

Συγκεκριμένα η αύξηση από χθες έως σήμερα το απόγευμα στις 17.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας) είχε φτάσει τα 114. Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ ωστόσο διευκρινίζει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πρόσφατα βήματα χαλάρωσης συνδέονται με αυτή την αύξηση. 

Αντί αυτού, ο ίδιος παρέπεμψε σε τοπικές συστάδες κρουσμάτων στις οποίες, όπως σημείωσε, υπήρξε “γρήγορη αντίδραση” των υπηρεσιών, με τους εντοπισμούς να γίνονται στο ομόσπονδο κρατίδιο της ‘Ανω Αυστρίας, όπου εκεί και μόνον καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα 60 νέες περιπτώσεις, που σημαίνει ποσοστό αύξησης 2,4%, τη στιγμή που σε ομοσπονδιακό επίπεδο η ημερήσια αύξηση, από χθες έως σήμερα, ήταν στο 0,6%.

Εξαιτίας αυτής της σημαντικής αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων σε αυτή την περιφέρεια, ο κυβερνήτης της ‘Ανω Αυστρίας Τόμας Στέλτσερ ανακοίνωσε απόψε το τοπικό άμεσο κλείσιμο σχολείων σε πέντε περιοχές του κρατιδίου.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο “βήμα ανοίγματος” στην Αυστρία, που ισχύει από σήμερα, 1η Ιουλίου, και προβλέπει επιπλέον χαλαρώσεις των μέτρων στην εστίαση, στον αθλητισμό και στις εκδηλώσεις, φαίνεται να συνοδεύεται από αριθμούς που δεν είχαν καταγραφεί στη χώρα εδώ και καιρό, δηλαδή τέτοια ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που ξεπερνούσε τα 100, υπήρξε μόνον τον περασμένο Απρίλιο.

Αν και αυτοί οι αριθμοί αποτελούν στιγμιαία εικόνα της κατάστασης, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν μία ελαφρά τάση αύξησης των κρουσμάτων ήδη από το Σαββατοκύριακο, αύξηση που εμφανίστηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο και στον αριθμό των νοσούντων, που είναι σήμερα 677, επίσης κατά σχεδόν 100 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα, με τον έως τώρα υψηλότερο αριθμό (600) μέσα στον Ιούνιο, να έχει καταγραφεί προχθές Δευτέρα.

Σταθερός παραμένει ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε νοσοκομείο, που απόψε είναι 74 και από αυτούς οι εννέα βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ οι θάνατοι στη χώρα από κορονοϊό έχουν φτάσει τους 680, έχουν συνολικά καταγραφεί 17.825 επιβεβαιωμένα κρούσματα και έχουν διενεργηθεί 620.866 διαγνωστικά τεστ.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Ευθύνη

Αυγ 02, 2020 Hits:32 ΑΠΟΨΕΙΣ

Ευθύνη

Αυγ 01, 2020 Hits:64 ΑΠΟΨΕΙΣ