Απίστευτος Τραμπ: Παράσημο το ότι έχουμε τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού ως χώρα

Τη δική του εξήγηση για την «πρωτιά» των ΗΠΑ στα κρούσματα κορονοϊού έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος για ακόμη μια φορά προχώρησε σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για τους μεγάλους αριθμούς που καταγράφονται στη χώρα του, δεν δίστασε να τους αποκαλέσει «παράσημο», αποδίδοντάς τους στα πολλά τεστ που γίνονται.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ είπε: «Όταν λέτε ότι είμαστε πρώτοι σε κρούσματα, αυτό συμβαίνει γιατί κάνουμε τα περισσότερα τεστ από όλους. Μάλιστα πλησιάζουμε τα 14 εκατ. τεστ, ενώ στη Γερμανία έχουν κάνει μόλις 2 εκατ. Άλλοι κάνουν 1 εκατ. τεστ. Όταν λοιπόν κάνεις τεστ σε 14 εκατ. ανθρώπους, θα βρεις περισσότερες περιπτώσεις με κορονοϊό. Πολλοί από αυτούς δεν είναι ιδιαίτερα άρρωστοι αλλά και πάλι καταγράφονται ως κρούσματα».

Και αφού είπε ότι και το μέγεθος των ΗΠΑ παίζει τον ρόλο του, καθώς είναι πολύ μεγαλύτερη χώρα από τις περισσότερες, ο Ντόναλντ Τραμπ κορύφωσε τον συλλογισμό του: «Εγώ δεν βλέπω ως κάτι κακό ότι έχουμε τόσα πολλά κρούσματα, αλλά - με όλο τον σεβασμό - το βλέπω ως καλό, γιατί σημαίνει ότι η διαδικασία των τεστ που κάνουμε είναι πολύ καλύτερη. Οπότε αν κάναμε τεστ σε 1 εκατ. ανθρώπους αντί σε 14 εκατ., θα είχαμε πολύ λιγότερα κρούσματα. Εγώ λοιπόν το βλέπω ως παράσημο, αυτό είναι στην πραγματικότητα. Είναι τιμητικό για τα τεστ που κάνουμε και την επαγγελματική δουλειά που γίνεται».

Ο Ντόναλντ Τραμπ μάλιστα είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής ταξιδιωτικής απαγόρευσης για τη Βραζιλία, που βρίσκεται ψηλά στη λίστα των χωρών με κρούσματα κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας με 1.570.583 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 93.533 θανάτους.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:46 ΑΠΟΨΕΙΣ