Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει η ηρωική κίνηση ενός αστυνομικού, o οποίος εντόπισε δύο κλέφτες πάνω σε μηχανάκι και όρμησε πάνω τους για να τους σταματήσει. Οι δύο κλέφτες είχαν μόλις κλέψει κινητά τηλέφωνα, ενώ επέβαιναν και σε κλεμμένο μηχανάκι, από το οποίο είχαν αφαιρέσει τις πινακίδες. Ο Ινδός υπαστυνόμος επέβαινε και αυτός σε μηχανάκι και ήταν καθ’ οδόν για τη δουλειά του, όταν εντόπισε τους δύο κακοποιούς. Αμέσως, άρχισε μια επεισοδιακή καταδίωξη στους δρόμους της Τσενάι. Σε ένα μικρό στενό λοιπόν, ο αστυνόμος κατάφερε να φτάσει το μηχανάκι των δύο κλεφτών. Ο ένας από αυτούς πήδησε από το μηχανάκι του και κατάφερε να ξεφύγει. Ο αστυνομικός – σαν σούπερ ήρωας – πήδηξε από τη μηχανή του και έπιασε τη μπλούζα του άλλου κλέφτη και οδηγού. Ο οδηγός άρχισε να σέρνει με την μηχανή τον πεζό αστυνόμο, αλλά τελικά σταμάτησε.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καλεί την Τουρκία να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα Hellas Journal τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές ενέργειες της Τουρκίας δεν έχουν αλλάξει. 

«Η συνάντηση των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ είναι μια σημαντική ευκαιρία για να έχουμε ειλικρινείς και κλειστές συζητήσεις με τους στενότερους συμμάχους και συνεργάτες μας. Οι απόψεις μας σχετικά με τις πρόσφατες τουρκικές ενέργειες δεν έχουν αλλάξει. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παροτρύνει την Τουρκία σε πολλές περιπτώσεις να επιλύσει το ζήτημα των S-400, να σταματήσει να χρησιμοποιεί Σύρους μαχητές σε ξένες συγκρούσεις και να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μεγαλώνει διαρκώς η «μαύρη λίστα» των θυμάτων κορονοϊού παγκοσμίως. Η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.511.927 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε την εμφάνιση της ασθένειας στα τέλη Δεκεμβρίου.

Από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας - Live Ενημέρωση (04-12-2020 08:36)

65.536.644

Κρούσματα

1.511.927

Θάνατοι

44.891.017

Ανάρρωσαν

106.495

Σοβαρά

 

 

 

 

 

Δραματική συνεχίζει να είναι η κατάσταση στην Ιταλία, η οποία ανακοίνωσε, σήμερα, ρεκόρ θανάτων από την αρχή της πανδημίας. Οι υγειονομικές αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν θλιβερό ρεκόρ 993 νεκρών εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού και 23.225 κρούσματα.Χθες, στην Ιταλία τα κρούσματα ήταν 20.709, με 684 νεκρούς. Το μόνο ελπιδοφόρο στοιχείο, συνεχίζει να είναι η μείωση των ασθενών που έχουν εισαχθεί στις μονάδες εντατικής θεραπείας (19 λιγότεροι από χθες) και όσων βρίσκονται στους νοσοκομειακούς θαλάμους (682 λιγότεροι από χθες).

Από την αρχή της πανδημίας, στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 58.038 άνθρωποι.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE