Κορωνοϊός: 17 νεκροί σε 12 ημέρες στην Ελλάδα -35 σε ΜΕΘ, φόβοι για 10.000 κρούσματα

Δεκαεπτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα μας σε διάστημα 12 ημερών. Ηταν στις 12 Μαρτίου, όταν 66χρονος άνδρας, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου, έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο συγκεκριμένος είχε ταξιδέψει με γκρουπ 53 ανθρώπων στους Αγίους Τόπους ήταν και το πρώτο θύμα κορωνοϊού στη χώρα μας. Σήμερα, 12 ημέρες μετά, στην Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 17 άνθρωποι και τα κρούσματα είναι πλέον 695. Η μέση ηλικία τους ήταν τα 76 έτη, ενώ οι 14 εξ αυτών ήταν άνδρες και οι 3 γυναίκες. «Ηταν όλοι ηλικιωμένοι ή είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό τη Δευτέρα.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας ενημέρωσε ότι 114 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, ενώ οι 35 εξ' αυτών συνεχίζουν να νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Η μέση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και όλοι είναι  άνδρες, εκτός από μία γυναίκα. Το 74% των διασωληνωμένων συμπολιτών μας έχει υποκείμενο σοβαρό χρόνιο πρόβλημα υγείας», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Κορωνοϊός: Στα 8.000-10.000 εκτιμώνται τα πραγματικά

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών στην κοινότητά υπάρχουν περίπου 8.000 με 10.000 κρούσματα κορωνοϊού. «Σχετικά με την επιτήρηση και τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων, παραμένουμε στις εκτιμήσεις των μαθηματικών μας προβλέψεων, οι οποίες ανανεώνονται συνεχώς. Τα στοιχεία μας, δείχνουν πως περίπου 8.000 με 10.000 άνθρωποι έχουν ήδη προσβληθεί στη χώρα. Πάντα οι μαθηματικές εκτιμήσεις έχουν μια αβεβαιότητα, αλλά και δείχνουν πόσο κοντά μας μπορεί να είναι ο ιός. Μας αφορά όλους», δήλωσε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Πρέπει να τονίσω εδώ, πως δεν έχουμε καλά στοιχεία για πολλές πτυχές της τωρινής πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλές κρίσιμες λεπτομέρειες της επιδημιολογίας είναι άγνωστες».

Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός

Σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου, ήταν και η πρώτη ημέρα που τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τη διασπορά του κορωνοϊού αυστηροποίησε τα μέτρα και πλέον οι πολίτες επιτρέπεται να κυκλοφορούν, έχοντας βεβαίωση για τον λόγο μετακίνησής τους.

«Η προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζεται.  Το μέτρο περιορισμού της άσκοπης κυκλοφορίας των πολιτών, το οποίο όπως γνωρίζετε ανακοινώθηκε εχθές από τον Πρωθυπουργό και τέθηκε σε ισχύ σήμερα τα ξημερώματα, έρχεται να ενισχύσει τις προσπάθειες όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση. Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του μέτρου είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Η πλειοψηφία των συμπολιτών μας αντιλαμβάνεται πλήρως την αναγκαιότητα αυτής της απόφασης και ακολουθεί τις οδηγίες. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο, ότι τα συγκεκριμένα μέτρα και ο έλεγχός τους, όσο πιο αυστηρά, είναι τόσο λιγότερο θα κρατήσουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, κάνοντας νέες διευκρινίσεις.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE