«Πόλεμος» στο Κουκάκι – Έφοδος αστυνομικών στα κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές

Έφοδος των ΜΑΤ στα κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στο Κουκάκι. Με εντολή εισαγγελέα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν την επιχείρηση. Πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν οι αντιεξουσιαστές. Αστυνομικοί εισέβαλαν ξανά με εντολή εισαγγελέα,  στα δύο κτίρια στο Κουκάκι που ανακατέλαβαν το απόγευμα του Σαββάτου (11.01.2020) οι αντιεξουσιαστές.

Η περιοχή γύρω από τα δύο κτίρια που ανακατέλαβαν οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου και στην Παναιτωλίου στο Κουκάκι θυμίζει εμπόλεμη ζώνη.

Οι αστυνομικοί επιστράτευσαν τροχό για να κόψουν την σιδερένια πόρτα που οι ίδιοι είχαν σφραγίσει πριν λίγο καιρό. Οι λίγοι αντιεξουσιαστές που βρίσκονται μέσα σε κάθε κατάληψη άρχισαν να πετούν πέτρες, μπογιές και ότι βρουν προκειμένου να εμποδίσουν τους άνδρες των ΜΑΤ, ωστόσο αυτοί μπήκαν στα κτίρια.

Στην οδό Ματρόζου οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν και από την πίσω πλευρά του κτιρίου, με σκάλα και σκαρφαλώνοντας τον φράχτη.

Ορισμένοι αστυνομικοί έχουν γίνει… κάτασπροι από τις μπογιές. Έχουν επιστρατεύσει ειδικό φακό – λέιζερ που αναβοσβήνει γρήγορα και δυνατά προκειμένου οι αναρχικοί μέσα από το κτίριο να μην βλέπουν καλά και να μην μπορούν να πετούν πράγματα.

Στην περιοχή πετά το ελικόπτερο και drone της αστυνομίας και καταγράφουν τα πάντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι αντιεξουσιαστές είχαν συγκεντρωθεί και πραγματοποίησαν πορεία στο Κουκάκι διαμαρτυρόμενοι για την εκκένωση των καταλήψεων.

Ξαφνικά, η πορεία έσπασε σε δύο ομάδες. Η μία κινήθηκε προς το κτίριο της Ματρόζου και η άλλη προς το κτίριο της Παναιτωλίου. Αφού έσπασαν τζάμια και λουκέτα εισέβαλαν μέσα και ανακατέλαβαν τους χώρους, κρεμώντας και πανό.

Εννιά προσαγωγές έχουν γίνει περιφερειακά και των δύο κτιρίων. Πρόκειται για άτομα που επιχείρησαν να προστεθούν στα άτομα που βρίσκονται μέσα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE