Ο τιμοκατάλογος για το «πέρασμα» στην Ελλάδα

Απόρρητα στοιχεία για τη δράση των δουλεμπορικών κυκλωμάτων φαίνεται ότι έχουν στη διάθεσή τους οι ελληνικές Αρχές όπως επίσης και πληροφορίες που έχουν να κάνουν ακόμη και με τουρκικές τράπεζες, που δραστηριοποιούνται και στην Ελλάδα, στις οποίες γίνονται σε μετρητά οι καταθέσεις των ποσών από πρόσφυγες και μετανάστες που, με την καθοδήγηση των δουλεμπόρων πληρώνουν πριν επιβιβαστούν στα πλωτά μέσα μεταφοράς τους.

Σύμφωνα με τη RealNews, ο φάκελος που έχει προωθηθεί από τις μυστικές υπηρεσίες προς «τα πάνω» περιέχει στοιχεία των τελευταίων εβδομάδων για τις μετακινήσεις των δουλεμπορικών δικτύων.

α με τα στοιχεία που υπάρχουν:

Υπολογίζεται ότι πριν ξεκινήσει η εισβολή των Τούρκων στη Συρία υπήρχαν τουλάχιστον 30.000 Σύροι πρόσφυγες που ήθελαν να περάσουν στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι αν όχι όλοι προέρχονταν από την περιοχή της Ιντλίμπ. Με την απόλυτη κάλυψη των τουρκικών Αρχών οι 30.000 Σύροι πέρασαν από την Ιντλίμπ στη Σμύρνη μέσα σε λίγες ημέρες. Υπήρξαν ήμερες το τελευταίο διάστημα που διαπιστώθηκε μετακίνηση 5.000 προσφύγων στη Σμύρνη.

Οι πληρωμές των ποσών στα κυκλώματα διακίνησης γίνονται με μετρητά σε τράπεζα. Μετά την πληρωμή, πρόσφυγες και μετανάστες ομαδοποιούνται σε «μικτές ομάδες» 50 ατόμων. Αναμένουν την «αποστολή» διαμένοντας είτε σε ξενοδοχεία είτε σε σκηνές σε περιοχή των μικρασιατικών παραλίων.

Ο τιμοκατάλογος για το «πέρασμα» στην Ελλάδα

*Σάμος με φουσκωτό 1.000 ευρώ

*Χίος με φουσκωτό 1.100 ευρώ

*Φαρμακονήσι με φουσκωτό 1.100 ευρώ

*Πλους με ταχύπλοο σκάφος προς όλα τα νησιά 1.300 ευρώ

*Κως με τζετ σκι 1.500 ευρώ

*Με τουριστικό γιοτ για όλα τα νησιά 2.200 ευρώ

*Με γιοτ… πολυτελείας για όλα τα νησιά 3.000 ευρώ

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE