Αθήνα: Εκκένωσαν και σφράγισαν δύο υπό κατάληψη κτίρια στην Αχαρνών

Μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης δύο υπό κατάληψη κτιρίων στην Αχαρνών, διεξήγαγε το πρωί η ΕΛ.ΑΣ. Η αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση των κτιρίων, που τελούσαν υπό κατάληψη από το 2016 και στο οποίο στεγαζόταν παλαιότερα σχολείο έγινε με εισαγγελική εντολή. Στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρμελή - Αχαρνών και Μάγερ βρέθηκαν 130 αλλοδαποί, ενώ από το δεύτερο κτίριο απομακρύνθηκαν περίπου 100 άτομα. Ανάμεσα στους 230 συνολικά αλλοδαπούς, υπήρχαν 70 παιδιά.

Έχτισαν τις εισόδους των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη

Στην επιχείρηση, που ξεκίνησε στις 6 το πρωί, συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες. Η όλη επιχείρηση διεξάγεται σε συντονισμό με το Δήμο Αθηναίων, όπως ακριβώς έγινε και στις 4 προηγούμενες καταλήψεις στα Εξάρχεια, προκειμένου μετά την εκκένωση να αναλάβουν τον καθαρισμό και το σφράγισμα του κτιρίου αλλά και τη φροντίδα της γύρω περιοχής σε επίπεδο καθαριότητα και φωτισμού. Ηδη, μάλιστα, έχει αρχίσει το χτίσιμο με τσιμεντόλιθους των εισόδων του κτιρίου προκειμένου να εμποδιστεί η όποια προσπάθεια επανακατάληψης. Παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, και για ναρκωτικά. Σημειώνεται, πάντως, ότι δεν έχει βρεθεί κάτι έως αυτή την ώρα τουλάχιστον.

Οι αλλοδαποί που διέμεναν στο κτίριο της Αχαρνών, μετά την ταυτοποίησή τους στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, πρόκειται να οδηγηθούν σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς σήμερα το πρωί, για την εκκένωση κτιρίων στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί.

Η σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι η πρώτη που γίνεται εκτός Εξαρχείων. Το προηγούμενο διάστημα εκκενώθηκαν 4 καταλήψεις στα Εξάρχεια. Με τα πράγματά τους επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία που μισθώθηκαν για αυτό το λόγο. Στη σημερινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. συμμετείχαν δεκάδες άνδρες από διάφορες διευθύνσεις. Στην όλη διαδικασία συμμετείχε και ο Δήμος Αθηναίων. Ο Δήμος ουσιαστικά αναλαμβάνει τα διαδικαστικά μετά την εκκένωση.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE