Το ΣΔΟΕ βρήκε πάνω από 23 τόνους φρέον σε αποθήκη

 Αξιοποιώντας πληροφορίες, το ΣΔΟΕ εντόπισε αποθήκη στην περιοχή του Αιγάλεω, στην οποία ήταν αποθηκευμένη τεράστια ποσότητα ψυκτικού υγρού, που είχε εμφιαλωθεί και παρασκευαστεί στην Κίνα και ήταν απαγορευμένο για κυκλοφορία εντός της ΕΕ. Συνολικά, το ΣΔΟΕ προχώρησε στην κατάσχεση 1.939 φιαλών φρέον μίας χρήσης, ενώ η συνολική ποσότητα του ψυκτικού υγρού που περιείχαν ξεπερνά τους 23 τόνους. Αυτή η ποσότητα αποτελεί ευρωπαϊκό ρεκόρ, σύμφωνα με την άποψη έμπειρων παραγόντων της αγοράς, αναφέρει το ΣΔΟΕ σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΔΟΕ: Ιδιαίτερα επιβλαβή τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά
Η μαύρη αγορά ψυκτικών υγρών έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τόσο διεθνώς, όσο και στην Ελλάδα. Τα απαγορευμένα ψυκτικά υγρά έχουν υψηλές συγκεντρώσεις σε φθοριούχα αέρια, ιδιαίτερα επιβλαβή για την ατμόσφαιρα, και η χρήση τους έχει σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον, καθώς επηρεάζουν τη στοιβάδα του όζοντος, συμβάλλοντας στην υπερθέρμανση του πλανήτη μέσω του φαινομένου του θερμοκηπίου, προειδοποιεί το ΣΔΟΕ. Για αυτό τον λόγο οι συγκεκριμένες ουσίες τελούν υπό σημαντικούς περιορισμούς και απαγορεύσεις εντός της ΕΕ.

Το ΣΔΟΕ συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να αποκαλυφθούν τα μέλη που εμπλέκονται σε αυτό το κύκλο, αλλά και ο τρόπος παράνομης εισαγωγής και διάθεσης επιβλαβών ψυκτικών υγρών στην Ελλάδα.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE