Αστικές συγκοινωνίες: Με πιστωτικές κάρτες ως ηλεκτρονικό εισιτήριο

Αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες έρχονται το επόμενο διάστημα. Μια από αυτές το να χρησιμοποιούνται οι πιστωτικές κάρτες ως ηλεκτρονικό εισιτήριο. Όταν πριν από μερικές μέρες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το υπουργείο Μεταφορών, πέρα από τα φορολογικά κίνητρα για την αγορά κράνους σε όσους οδηγούν μηχανή, είχε υποσχεθεί και βελτίωση των συνθηκών στις αστικές συγκοινωνίες.

Μια από αυτές φαίνεται πως θα είναι και το να παίζουν οι πιστωτικές κάρτες το ρόλο του ηλεκτρονικούεισιτήριου.

Την Παρασκευή (09.08.2019) ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ Ιωάννη Σκουμπούρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Νίκο Αθανασόπουλο. Συζήτησαν μια σειρά από ενέργειες για να βελτιωθούν οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα.

Άμεσα πρόκειται να επαναλειτουργήσουν και να ενισχυθούν με περισσότερες βάρδιες εκδοτήριασε σταθμούς του Μετρό με υψηλή τουριστική κίνηση, όπως Ακρόπολη, Μοναστηράκι, Θησείο, Σύνταγμα και Σταθμός Λαρίσης.

Παράλληλα, το υπουργείο Μεταφορών ήρθε σε συνεννόηση με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τη συνδρομή της Αστυνομίας στους ελέγχουςεισιτηρίων, ενώ ήδη είναι εμφανής η παρουσία αστυνομικών σε κεντρικούς σταθμούς.

Επίσης, το υπουργείο ζήτησε από τον ΟΑΣΑ τον περαιτέρω εμπλουτισμό των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε συνεργασία με τις Τράπεζες, έως την άνοιξη του 2020 οι πιστωτικές κάρτες θα μπορούν να χρησιμοποιούνται και ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Σε ό,τι αφορά τις οδικές συγκοινωνίες, επιστρέφουν στην ΟΣΥ 30 οδηγοί και υπάλληλοι, οι οποίοι ήταν αποσπασμένοι σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα που δεν εξελέγησαν.

Επίσης, το υπουργείο Μεταφορών ενεργοποιεί δευτεροβάθμιο υγειονομικόέλεγχο στην ΟΣΥ, καθώς διαπιστώθηκε ότι, την τρέχουσα περίοδο, μεγάλος αριθμός οδηγών βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE