38 ημέρες προθεσμία σε 3,9 εκατ. οφειλέτες για ρύθμιση των χρεών τους με τις 120 δόσεις

Το στοίχημα της κυβέρνησης είναι να αποδείξει στην τρόικα και στους επικριτές της ρύθμισης, ότι το τελικό σχέδιο για τη ρύθμιση χρεών στην εφορία σε 120 δόσεις θα είναι αποτελεσματικό.

Οι δανειστές πιστεύουν ότι θα φέρει λιγότερα έσοδα της τάξεως των 800 – 900 εκατ. ευρώ, ενώ η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα έχει αυξημένα έσοδα κατά τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία υπαγωγής στη ρύθμιση είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ακολουθήσουν οκτώ βήματα:

  •     Ο οφειλέτης μπαίνει στη σελίδα της ΑΑΔΕ www.aade.gr
  •     Στην κατηγορία υπηρεσίες προς τους πολίτες ή τις επιχειρήσειςεπιλέγει την ένδειξη αίτηση ρύθμισης οφειλών. Στη συνέχεια εισέρχεται στην εφαρμογή με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  •     Στην αρχική σελίδα που εμφανίζεται επιλέγει πρώτα τον τύπο της ρύθμισης Ρ6 – αίτηση ρύθμισης με απαλλαγή  προασαυξήσεων του Ν.4611/2019 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και 31/12/2018.
  •     Στη συνέχεια επιλέγει κάνοντας κλικ την υποβολή νέας αίτησης
  •     Στην επόμενη σελίδα εμφανίζονται τα στοιχεία του οφειλέτη  (ΑΦΜ, ονοματεπώνυμο κλπ), το ύψος του εισοδήματός του, ο αριθμός των τέκνων, η επιλογή των δόσεων έως 120 και η Δ.Ο.Υ. Στον πίνακα αυτό θα πρέπει να επιλέξει τις οφειλές που θέλει να ρυθμίσει.
  •     Στην επόμενη σελίδα εμφανίζεται πίνακας με τα εξής στοιχεία: το ποσοστό της έκπτωσης προσαυξήσεων, το ποσό έκπτωσης παγιωμένων προσαυξήσεων, τις προσαυξήσεις μετά την ημερομηνία της αίτησης, το ρυθμιζόμενο πληρωτέο ποσό ανάλογα με την έκπτωση των προσαυξήσεων, το μέγιστο αριθμό δόσεων, το ποσό της μηνιαίας δόσης. Σε αυτό το στάδιο ο οφειλέτης θα πρέπει να επιλέξει ανάλογα με το κούρεμα που επιθυμεί στο ύψος των προσαυξήσεων τον αριθμό των δόσεων. Στη συνέχεια  θα πρέπει να κάνει κλικ στην ένδειξη υπολογισμόςποσού δόσης και το σύστημα αυτομάτως θα εμφανίσει τη μηνιαία δόση.
  •     Στη συνέχεια εμφανίζεται η αίτηση ρύθμισης οφειλών ν.4611/2019, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης. Η υποβολή του αιτήματοςανοίγει το δρόμο για την έκδοση της Ταυτότητας Ρυθμισμένης Οφειλήςγια την πληρωμή της πρώτης δόσης της ρύθμισης.
  •     Η ρύθμιση επικυρώνεται με την πληρωμή της πρώτης δόσης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης. Οι υπόλοιπες δόσεις εξοφλούνται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα.
  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE