Εισήγηση απαλλαγής της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο από την αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή πρότεινε την απαλλαγή της καθαρίστριας με το πλαστό πτυχίο προς την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελική λειτουργός πρότεινε την αναίρεση της εφετειακής απόφασης για την Δήμητρα Τσιαντάκη. Σύμφωνα με την απόφαση η καθαρίστρια καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας.

«Δεν υπήρξε περιουσιακή βλάβη του Δημοσίου, καθώς η 53χρονη έλαβε τους μισθούς που προβλέπονταν από τον προϋπολογισμό του κράτους γι΄ αυτή την οργανική θέση. Η παραπλανητική συμπεριφορά εκδηλώθηκε άπαξ και όχι εξακολουθητικά, άρα το αδίκημα που αφορά στην απάτη σε βάρος του Δημοσίου πρέπει να παραγραφεί», επισήμανε η αντιεισαγγελέας.

Σημειώνεται πως η 53χρονη ήταν παρούσα κατά τη συζήτηση της υπόθεσής της στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου, μαζί με την κόρη της, τον σύζυγό της και τη μητέρα της. Στο πλευρό της βρέθηκε, επίσης, η ευρωβουλευτής Κωνσταντίνα Κούνεβα.

«Μακάρι να πάνε όλα καλά, περιμένω την απόφαση του Αρείου Πάγου, να δω εάν θα τελειώσει η περιπέτειά μου και τι θα κάνω με τη ζωή μου. Μέχρι τότε θα με τρώει το άγχος. Από τον Άρειο Πάγο εξαρτάται η ελευθερία και η ζωή μου», είπε η ίδια η καθαρίστρια. «Θα τελειώσει ο Γολγοθάς της μητέρας μου. Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή, αλλά είμαι αισιόδοξη», ανέφερε η κόρη της 53χρονης.

Η υπόθεση είχε συζητηθεί στο Ζ´ τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, παρέπεμψε το θέμα στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE