Μαφία των φυλακών: Ξεκίνησε η απολογία Λυκουρέζου

Νεότερη Ενημέρωση 13.33

Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή βρίσκεται έχοντας ξεκινήσει την απολογία του, ο  γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, που μετήχθη στο εφετείο υπό τη συνοδεία αστυνομικών, καθώς μετά τη σύλληψή του κρατήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που αντιμετωπίζει κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση και απόπειρα εκβίασης, μαζί με τον γνωστό ποινικολόγο Θεόδωρο Παναγόπουλο, ειςήλθε στο γραφείο του ανακριτή, κρατώντας φάκελο με το υπόμνημά του, ενώ συγγενικά του πρόσωπα τον περίμεναν.

Τα παιδιά του, από τον πρώτο του γάμο και η κόρη του Μαρία Ελένη ήταν στο πλευρό του ενώ λίγο αργότερα μετήχθη και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος που αντιμετωπίζει τις ίδιες κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας Λυκουρέζου.

Μετά ανακριτής και εισαγγελέας θα κρίνουν για το αν θα κρατηθούν προσωρινά η αν θα τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.
Πηγή: kathimerini.gr

Αρχική Ενημέρωση 09.56

Το κατώφλι του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου θα περάσουν σήμερα οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παπαγόπουλος μετά την προθεσμία που έλαβαν την Παρασκευή προκειμένου να απολογηθούν για τα αδικήματα της συμμετοχής τους σε εγκληματική οργάνωση, την αποκαλούμενη »μαφία των φυλακών» καθώς και τη σωρεία αξιόποινων πράξεων που της αποδίδονται, ανάμεσα στις οποίες ανθρωποκτονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, εκβιάσεις, απειλές και άλλα.

Oι δυο γνωστοί δικηγόροι, Αλ. Λυκουρέζος και Θ. Παναγόπουλος, θα υποβάλλουν υπομνήματα δια των συνηγόρων τους και με αυτά θα αρνηθούν τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και απόπειρας εκβίασης.

Ο κ. Λυκουρέζος μιλά για «σκευωρία» και απαντά πως :

  • -Δεν συνομίλησε ποτέ με τους Αλβανούς κρατούμενους
  • -Δεν τους επισκέφθηκε στη φυλακή
  • -Δεν απαίτησε 2.000.000 ευρώ από τον Α. Φλώρο για να μην παρασταθεί ως πολιτικώς ενάγων ο εντολέας του, Γ. Αντωνόπουλος

Από την πλευρά του ο Θ. Παναγόπουλος θα πει:

  • -Ότι δεν ακούγεται το όνομά του σε καμία συνομιλία
  • -Κατηγορείται ως μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης από το 2014, ενώ ανέλαβε την υπεράσπιση Αντωνόπουλου τον Μάιο του 2017
  • -Δεν υπάρχει στη δικογραφία καμία πράξη που να σχετίζεται με την απαίτηση δώρου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης εξέδωσε σε βάρος τους εντάλματα σύλληψης μετά από καταθέσεις μαρτύρων μεταξύ των οποίων και σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Φαίνεται επίσης να έλαβε και μία σημαντική κατάθεση προσώπου που έδωσε πληθώρα στοιχείων για τις κινήσεις του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων που είχε διατελέσει νομικός σύμβουλος του ΛΑΓΗΕ. Ο εκ των συνηγόρων του δικηγόρου, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, σε δηλώσεις του υποστήριξε πως ο εντολέας του αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του σε οποιαδήποτε εγκληματική πράξη.

Ο κ. Νικόπουλος επισημαίνει το "ΑΠΕ-ΜΠΕ", είχε εξετάζει τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο ο οποίος φέρεται να κατέθεσε όλα όσα έχει υποστηρίξει και στο παρελθόν για εκβιασμούς που δεχόταν από βαρυποινίτες κρατούμενους, νυν κατηγορούμενους ως μέλη της «μαφίας των φυλακών».

Για τη «μαφία των φυλακών» έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σε βάρος των κατηγορουμένων ως μελών της οργάνωσης για το αδίκημα της εκβίασης, κατηγορία, που σύμφωνα με πληροφορίες, σχετίζεται με όσα καταγγέλλει ο κ. Φλώρος για χρηματικά ποσά που του ζητούσαν κρατούμενοι ώστε να αναιρέσουν καταθέσεις τους που τον κατονόμαζαν ως εντολέα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Με την υπόθεση αυτή σχετίζεται και η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, φίλου και συνηγόρου του Άρη Φλώρου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE