Ένοχος για την επίθεση στις καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ ο αστυνομικός

Ένοχος κρίθηκε ο άνδρας των ΥΜΕΤ, Γιάννης Τσοκαναρίδης, που επιτέθηκε σε καθαρίστριες κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στις 10 Ιουλίου του 2014 έξω από το υπουργείο Οικονομικών, και αθώες οι δύο γυναίκες που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη.

Στη δίκη που ολοκληρώθηκε έπειτα από σειρά αναβολών συνεκδικάζονταν η μήνυση της Λίτσας Αλεξάκη και της Βάσως Γκόβα, που τραυματίστηκαν -ενώ η δεύτερη συνελήφθη-, και η μήνυση πέντε αστυνομικών κατά των καθαριστριών στην οποία υποστήριζαν ότι εκείνες τους ξυλοκόπησαν.

Ο αστυνομικός, βοηθός διμοιρίας στα ΜΑΤ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, για την κατηγορία της σωματικής βλάβης, αλλά αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Ο ίδιος υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ενώ κατέπεσε ο έτσι κι αλλιώς πρωτοφανής ισχυρισμός του ότι η κ. Γκόβα, μια μικροκαμωμένη κι αδύνατη γυναίκα ύψους 1,50, έδειρε και μάλιστα πισώπλατα έναν εύσωμο άνδρα.

Ο κ. Τσοκαναρίδης δεν θυμόταν ούτε τα ψέματα που είχε καταθέσει στην αστυνομία. Τότε είχε πει ότι η καθαρίστρια του έριξε μπουνιά στο δεξί μάγουλο, αλλά τώρα ανέφερε ότι τον χτύπησε στο αριστερό. Θυμηδία προκάλεσε στο ακροατήριο η δήλωση του ίδιου, μετά από επίμονες ερωτήσεις του δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής, ότι «εξαρτάται από ποια πλευρά το βλέπετε».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE