Λιμενικό: Απαγορεύει στους ΟΥΚάδες τα συνθήματα στην παρέλαση - ΕΓΓΡΑΦΟ

Μεγάλες αντιδράσεις θα προκαλέσει η αποκάλυψη ότι έχουν δοθεί οδηγίες στις μονάδες του Λιμενικού να μην φωνάξουν συνθήματα στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, με προφανή σκοπό- σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνεται στην απόφαση- να μην ακουστεί το Μακεδονία ξακουστή.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr υπάρχει και έγγραφο, το οποίο αποτελεί επίσημη διαταγή για την ημέρα της 25ης Μαρτίου και που επισημαίνει την απαγόρευση, απειλώντας και με πειθαρχικές κυρώσεις.

Αναλυτικότερα το έγγραφο με θέμα «Στρατιωτική παρέλαση 25ης Μαρτίου 2019» απαγορεύει ρητά την απαγγελία συνθημάτων κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019. Μάλιστα στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι η απαγόρευση γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος». Και προστίθεται ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν.

Πληροφορίες ανάλογη διαταγή να υπάρχει και για τα υπόλοιπα τμήματα του Στρατού.

diatagi800.jpg

Τι απαντά το Λιμενικό

Σε ανακοίνωσή του το αρχηγείο Λιμενικού/Ελληνικής Ακτοφυλακής διευκρινίζει ότι κατά τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ε. Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τα πεζοπόρα στρατιωτικά τμήματα της παρέλασης επιτρέπεται να τραγουδούν μόνο συγκεκριμένα άσματα, ενώ απαγορεύονται αυστηρά τα συνθήματα

Ως εκ τούτου, καταλήγει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν συγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού.

Με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα».

Πηγή: iefimerida.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE