Με τον "Τηλέμαχο" συνεχίζεται από αύριο η κακοκαιρία

Οι επισκέψεις της κακοκαιρίας στην Ελλάδα δεν φαίνεται να τελειώνουν άμεσα κι αυτό γιατί μετά τη Σοφία και τα χιόνια που έφερε ακολουθεί ο  «Τηλέμαχος» που θα φέρει μαζί του χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμη και μέσα στην Αθήνα. Τα φαινόμενα του τελευταίου διημέρου αρχίζουν να υποχωρούν και την Κυριακή θα επικρατήσουν ομαλές καιρικές συνθήκες. Ωστόσο τα χιόνια δεν θα λιώσουν γρήγορα αφού τη Δευτέρα ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό επηρεάζει με χιόνια και κρύο την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία τη Δευτέρα 07/01 και από τα βόρεια, αναμένεται ο «Τηλέμαχος», με ψυχρότερες αέριες μάζες να κινούνται προς τη χώρα μας, με χιονοπτώσεις σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Θα πρέπει να επισημανθεί, ότι το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία», και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Η εκτιμώμενη θερμοκρασία στο ισοβαρικό επίπεδο των 850 hPa, δηλαδή περίπου στα 1500 μέτρα, όπου διακρίνεται η κίνηση των ψυχρότερων αέριων μαζών από τα Βαλκάνια στην περιοχή μας.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE