Την Τετάρτη στην Ελλάδα τα εμβόλια της Johnson & Johnson

Ξεκινούν σήμερα οι παραδόσεις του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους και την εταιρεία.

 

Η εταιρεία είχε αρχικά προγραμματίσει να ξεκινήσει τις παραδόσεις της στις αρχές Απριλίου, αλλά καθυστέρησε την κυκλοφορία λόγω προβλημάτων παραγωγής."Οι πρώτες δόσεις φεύγουν από τις αποθήκες για τα κράτη μέλη σήμερα", δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα.

 

Όπως είχε δηλώσει μέσα στον μήνα ο Επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ έως τα τέλη Ιουνίου και ακόμη 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, υπενθυμίζει το Reuters.Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε τις παραδόσεις τη Δευτέρα σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο.

 

Το εμβόλιο φτάνει σήμερα στο Βέλγιο και αναμένεται να παραληφθούν 36.000 δόσεις, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι εμβολιασμοί όμως θα ξεκινήσουν εντός λίγων ημερών, όπως αναφέρει το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες που αφορούν σε υλικοτεχνικές λεπτομέρειες.

 

Ο πρώτος εμβολιασμός με Johnson & Johnson αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και σύμφωνα με την Καθημερινή την ίδια ημέρα θα φτάσουν και στην Ελλάδα οι πρώτες δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου. Οι παραλαβές του εμβολίου της Johnson & Johnson θα βοηθήσουν ώστε να επιταχυνθεί η πρόσβαση των πολιτών στους εμβολιασμούς και θα εξασφαλίσει ότι θα φτάσουμε τον στόχο του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού, έως το καλοκαίρι, σημειώνει η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE