Βίκυ Χατζηβασιλείου για όσους αγνοούν τα μέτρα: Γαϊδουριά

Με ένα κείμενο στο Instagram η Βίκυ Χατζηβασιλείου ξέσπασε για όσους πολίτες αγνοούν επιδεικτικά τις οδηγίες της κυβέρνησης για να μείνουν σπίτι λόγω του κορωνοϊού. Η γνωστή παρουσιάστρια ενοχλημένη από την μερίδα κόσμου που παρά τις ειδοποιήσεις έφυγε από τα αστικά κέντρα και πήγε σε νησιά ή άλλα μέρη της περιφέρειας, επιτέθηκε σε όσους ανήκουν σε αυτή τη μερίδα ανθρώπων και τόνισε πως «η επιπολαιότητά τους αναιρεί την επίγνωση ότι μπορεί να είναι εν δυνάμει φορείς» και πως δεν σκέφτονται, ούτε σέβονται τους ηλικιωμένους γονείς τους, τους παππούδες και τις γιαγιάδες, που είναι η πιο ευπαθής ομάδα σε αυτή την πανδημία.

Η Χατζηβασιλείου έγραψε το μήνυμα λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση απαγόρευσης κυκλοφορίας από την κυβέρνηση, δείχνοντας την ενόχλησή της για το γεγονός ότι υπήρχε μια μερίδα πολιτών που έδειξε να αδιαφορεί για την όλη κατάσταση και έφυγε από τις μεγαλουπόλεις.

Το μήνυμα της Χατζηβασιλείου στο Instagram

Η Βίκυ Χατζηβασιλείου, πόσταρε το μήνυμα αναρτώντας μία φωτογραφία όπου ένα χέρι ενηλικιωμένου και ένα χέρι νεαρότερου ατόμου, κρατιούνται και έγραψε:

«ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΗ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!! Σε σένα μιλάω, που συνεχίζεις να κυκλοφορείς χωρίς σοβαρό λόγο, που βολτάρεις, που πας εκδρομή στο εξοχικό, που σουλατσάρεις στην παραλία, που συχνωτίζεσαι σε παρεάκια, που, που, που...

Σε σένα που επιτρέπεις στον εγωκεντρισμό σου να υπονομεύει την πανεθνική προσπάθεια! Σε σένα που η επιπολαιότητά σου αναιρεί την επίγνωση ότι είσαι εν δυνάμει φορέας (όπως είμαστε όλοι μας!). Σε σένα που ο ωχαδερφισμός σου ελέω μικροβολέματος, σε καθιστά ανάλγητο στην αγωνία κάποιων συνανθρώπων σου για τη ζωή τους.

ΜΗΠΩΣ ΣΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΚΑΤΙ?

Ότι σ' αυτούς τους κάποιους ανήκει ίσως η μάννα που με τόσους κόπους σε μεγάλωσε? Ο πατέρας, που ξόδεψε τη ζωή του πάνω σ' ένα μεροκάματο για να μη σου λείπει τίποτα? Ο παππούς και η γιαγιά που διέθεσαν σχεδόν όλη τη σύνταξή τους για να τα βγάλεις πέρα τα χρόνια της κρίσης?

Και τώρα που σου φέρνει το σύμπαν μια (δραματική σίγουρα) ευκαιρία να επιστρέψεις κάτι λίγο στη μεγαλύτερη γενιά από τα άπειρα (ηθικά και υλικά) που έχεις λάβει απ' αυτήν, εσύ τι κάνεις?

Βόλτα στην παραλία! Βόλτα στην πιθανότητα να χαθεί μεγάλο μέρος της γενιάς των ανθρώπων που αφιέρωσαν σχεδόν όλη τη ζωή τους στη δική σου γενιά. Στη δική μας γενιά. Κι εσύ τώρα εν δυνάμει φορέα, τους ανταμείβεις με διασπορά πιθανότητας θανάτου γιατί έτσι γουστάρεις!

Γιατί στο λεξιλόγιό σου δεν υπάρχει η λέξη ενσυναίσθηση, η λέξη ευγνωμοσύνη, η λέξη ήθος. Υπάρχει όμως με κεφαλαία γράμματα η λέξη ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ. Ωστόσο ποτέ δεν είναι αργά να...διαγράψεις το λήμμα.

Κάντο πριν γίνει λοιμός.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE