Α. Κατσαβού: Όταν μπόρεσε να κουνήσει τα χείλη του, είπε «θέλω να βγω γρήγορα έξω»

Για την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Βουτσάς και τις όμορφες στιγμές που έζησε στο πλευρό του μίλησε στην Ελεωνόρα Μελέτη η σύζυγός του Αλίκη Κατσαβού.

«Εκείνη την ημέρα το ήξερα» σημείωσε για την ημέρα που ο Κώστας Βουτσάς έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη την Ελλάδα. «Φώλιαζε μέσα μου ένας φόβος απροσδιόριστος και έβλεπα ότι η κουρτίνα έπεφτε» είπε χαρακτηριστικά.

Πώς αντιμετωπίζει η Αλίκη Κατσαβού όσους σχολιάζουν τη διαφορά ηλικίας που είχε με τον αγαπημένο ηθοποιό

«Εγώ δέχομαι ότι για κάποιους φαίνεται παράλογο, γιατί κοιτάζουν τα νούμερα. Εγώ, όμως, κοίταξα τον άνθρωπο. Ο Κώστας δεν ήταν ένας ογδοντάρης. Δεν μπορούσα να τον μετρήσω με τα κοινά μέτρα των ανθρώπων. Ήταν έξω από τα μέτρα» είπε.

«Ήταν ο ορισμός της ζωής. Γιατί αν η ζωή ήταν πρόσωπο θα ήταν ο Κωστας Βουτσάς» ανέφερε και πρόσθεσε: «Ξύπναγε με το ίδιο κέφι κάθε πρωί, το ίδιο χαμόγελο, διάθεση να αγαπήσει όλο τον κόσμο από την αρχή περισσότερο, να δημιουργήσει και να δουλέψει».

«Την τελευταία φορά που μπήκε στο νοσοκομείο ήθελε να φύγει. Όταν μπόρεσε να κουνήσει τα χείλη του, το πρώτο πράγμα που είπε "θέλω να βγω γρήγορα έξω". Αυτή ήταν η λαχτάρα του. Να ζήσει» πρόσθεσε με ειλικρίνεια. «Ακόμη και εκεί στην πιο δύσκολη στιγμή που οι γιατροί μάς έλεγαν πως οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, ο Κώστας ήταν παράδειγμα για όλους μας» είπε η Αλίκη Κατσαβού.

«Ένιωθα πως είναι ο Κώστας και θα βγει. Γιατί ο Κώστας δεν μπορούσε να πεθάνει. Ήταν ο Κώστας» συμπλήρωσε συγκινημένη η χήρα του αείμνηστου ηθοποιού περιγράφοντας πως ακριβώς ενημερώθηκε για τον θάνατο του» τόνισε.

Οι δυσκολίες στην απόκτηση παιδιού

Η Αλίκη Κατσαβού έμεινε χήρα από τον πρώτο σύζυγό της στα 29.

«Δεν πρόλαβα να κάνω παιδί. Ο Τάκης ήταν αυτός που με έπλασε μετά τη δραματική σχολή. Δεν σκέφτηκα καθόλου αυτή την ανατροπή στη ζωή μου. Όταν πέθανε νόμιζα ότι δεν θα με απασχολούσε κανένας άλλος άνδρας.

Όταν ερωτεύτηκα τον Κώστα σκέφτηκα ότι την πάτησα γιατί είχε τη φήμη του γυναικά. Είδε στα μάτια μου ότι θέλω να γίνω μάνα και μου είπε "εδώ είμαι εγώ για σένα". Ένιωσα θεά, βασίλισσα του κόσμου» είπε.

«Ήθελα πάρα πολύ ένα παιδί. Αυτή η υποστήριξη του Κώστα μου έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη» ανέφερε και συνέχισε: «Απευθύνθηκα στην επιστήμη για να γίνω μητέρα γιατί είχα σοβαρή ενδομητρίωση, είχα αφαιρέσει μία από τις ωοθήκες μου. Στην πρώτη προσπάθεια λύγισα. Ο Κώστας ήταν δίπλα μου. Όταν έμεινα έγκυος είχα σχεδόν παραιτηθεί [...] Ήθελα και δεύτερο παιδί αλλά δείλιασα εξαιτίας της ηλικίας μου. Φοβήθηκα ότι αν ταλαιπωρηθώ θα ταλαιπωρήσω την υγεία μου».

Η Αλίκη Κατσαβού είπε ότι οι σχέσεις της με τις κόρες του Κώστα Βουτσά είναι πολύ καλές. «Με αγκάλιασαν από την αρχή. Στην πορεία βέβαια μου είπαν ότι περνούσα από κάποια τεστ. Είναι πολύ καλά παιδιά και τα τρία» είπε.

Για τον γιο της Φοίβο ανέφερε:

«Ο Φοίβος έχει μια χαριτωμενιά σαν τον πατέρα του. Και δεν θέλει να βλέπει λυπημένους γύρω του [...] Ζήτησε πρόσφατα να δει μια ταινία του μπαμπά του. Είδε λίγο. Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν όταν έπρεπε να μαζέψω τις δυνάμεις μου, να πω στον Φοίβο ότι ο πατέρας του έφυγε. Ήρθε η πανδημία που τα έκανε όλα πολύ δύσκολα όμως πάνω από όλα είναι να είναι αυτό το παιδί καλά».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE