Άκης Πετρετζίκης: Πώς μια αποτυχημένη συνταγή τον οδήγησε τελικά στην επιτυχία

Συνέντευξη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα" έδωσε ο Άκης Πετρετζίκης, αποκαλύπτοντας πώς μια αποτυχημένη συνταγή που είχε δώσει στο πρωινό του Mega, τον οδήγησε να εγκαταλείψει τα εστιατόρια και να ασχοληθεί με τη διαδικτυακή κουζίνα.

 

"Με το που τελείωσε το MasterChef ήμουν μετανιωμένος, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν υπήρχε κάτι μετά το MasterChef. Ειλικρινά είχα αποφασίσει να φύγω και έτυχε στο Πρωινό του Mega με τη Φαίη και τον Γιώργο και είχε ένα πρόβλημα υγείας ο Βασίλης Καλλίδης. Δεν είχαν μάγειρα και πήγα να κάνω μερικά γκεστ. Τελικά με κράτησαν. Επειδή με κράτησαν και μπήκα στο να κάνω κάτι καινούργιο είπα ότι πρέπει να το βγάλω εις πέρας. Και το πρόβλημα εκεί πέρα ήταν μεγάλο. Γιατί πηγαίνεις σε ένα μαγειρικό σόου πρωινού και ουσιαστικά πρέπει να ρίξεις πάλι το εγώ σου. Είσαι ένα μάγειρας, θες να αποδείξεις σε όλους ότι ξέρεις να μαγειρεύεις και θες να κάνεις κάτι εντυπωσιακό" είπε ο Άκης Πετρετζίκης, ο πρώτος νικητής του MasterChef.

 

"Δεν ισχύει αυτό. Θέλει τη φασολάδα, το ρεβίθι, τη φακή. Εγώ αυτά τα πράγματα δεν τα είχε ξανακάνει. Πρέπει να τα αφήσεις στην άκρη. Ήξερα να σου κάνω φουά γκρά, φιλέτα… Ήταν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση" ανέφερε.

 

Ενδιαφέρον έχουν ωστόσο τα όσα είπε στη συνέχεια για τη συνταγή που στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει την εταιρεία του.

 

"Ουσιαστικά όλη η φιλοσοφία της εταιρείας ξεκίνησε από μια λάθος συνταγή που έκανα στο πρωινό του Mega. Πήγα και έκανα μια αγγλική συνταγή. Την ετοίμασα στο μαγαζί γιατί δεν είχα χρόνο και την έδειξα την επόμενη μέρα το πρωί. Φεύγω από το πρωινό και πάω στη δουλειά. Δούλευα σε ένα μαγαζί στο Χαλάνδρι. Γυρνάω σπίτι και ανοίγω το Facebook. Υπήρχε άπειρος κόσμος που με έβριζε. Μου έστελνα μηνύματα πως είμαι ανεύθυνος και δίνω συνταγές που δε βγαίνουν. Μιάμιση το βράδυ τελείωσα τη δουλειά μου και πήγα στη σπιτονοικοκυρά μου. Της δίνω τα υλικά και τη συνταγή και της λέω φτιάξε την. Μου χτυπάει μετά από μιάμιση ώρα και μου λέει “αυτό δε βγαίνει είναι νερό”. Λέω “η συνταγή είναι τόσο απλή. Πάμε μαζί να τη φτιάξουμε”. Ανεβαίνω πάνω χτυπάω το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όντως αυτό δεν έγινε ποτέ σαντιγί. Γιατί η σπιτονοικοκυρά μου και όλος ο κόσμος δεν είχαν το επαγγελματικό μίξερ που είχα εγώ στο μαγαζί. Και από τότε τα έφτιαχνα όλα στο σπίτι μου.

 

Εκεί κλονίστηκα. Πήγα να δείξω ότι ξέρω να μαγειρεύω. Δεν είναι αυτό. Είναι κοινωνική ευθύνη να δώσεις κάτι πετυχημένο. Τότε άρχισε η κρίση στην Ελλάδα. Υπήρχαν οικογένειες που είχαν 5 ευρώ να ταΐσουν το σπίτι τους. Να πας να δώσεις μια συνταγή που δε βγαίνει σε μια μάνα, δεν είναι απλά λάθος, είναι κακό. Εκεί πέρα αναπτύχθηκε το αίσθημα της κοινωνικής ευθύνης. Σιγά-σιγά κατάλαβα πως το μεγαλύτερο εστιατόριο ήταν το σάιτ μου" τόνισε ο γνωστός σεφ και πρόσθεσε: "Συνειδητοποίησα πως αυτή είναι η κουζίνα που πρέπει να χτίσω. Η διαδικτυακή. Εκεί αποφάσισα να φύγω από τα εστιατόρια. Δούλεψα μετά σε άλλο ένα εστιατόριο και δεν έχει ακουστεί ποτέ. Συνειδητοποίησα πως η πραγματική κουζίνα με κρατάει πίσω. Τότε το ίντερνετ δεν ήταν της μόδας. Υπήρχε ένα κενό".

 

Όπως σημείωσε, η επένδυση στη διαδικτυακή κουζίνα του βγήκε σε καλό. "Εμένα γενικότερα μου αρέσει πάρα πολύ να προγραμματίζω και να κοιτάζω το που πάει το πράγμα. Τότε ήταν το σημείο που αποφάσισα να κάνω κανάλι στο youtube.

 

Τότε το youtube ήταν πως δεν έχεις μέλλον στην τηλεόραση. Με έλεγα κακομοίρη. Επένδυσα πολύ στο youtube. Τον πρώτο καιρό που έκανα βιντεάκια έβγαζα 5-8 ευρώ το μήνα, όταν είχα επενδύσει χιλιάρικα. Ό,τι περίσσευμα είχα το έριχνα στο youtube. Ήθελα αυτό που κάνω στο youtube να είναι σοβαρό και μου έλεγαν πως δε θα δουλέψει ποτέ. Πίστευα σε αυτό το πράγμα και πιστεύω ακόμη. Όλοι θεωρούν ότι τα βγάζω από παντού. Δεν ισχύει αυτό".

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE