Γιάννης Κότσιρας: Δεν υπήρξε καμία μέριμνα για τον κόσμο του πολιτισμού

«Όλο αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό, διότι στη χώρα του πολιτισμού η μόνη μέριμνα που δεν υπήρξε στα μέτρα, ήταν για τον πολιτισμό» ανέφερε ο Γιάννης Κότσιρας μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο καλλιτεχνικός χώρος της Ελλάδας εξαιτίας της κρίσης που έχει ξεσπάσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Όλο αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό, διότι στη χώρα του πολιτισμού η μόνη μέριμνα που δεν υπήρξε στα μέτρα, ήταν για τον πολιτισμό. Η Ισπανία ανοίγει τις σκηνές της, που έχει και μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς. 150 χιλιάδες άνθρωποι είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους απαγορευμένοι από το επάγγελμά τους. Δεν έχουν σταματήσει τα έξοδα. Είμαστε από τις μόνες χώρες στον κόσμο που ας πούμε τα στεγαστικά δάνεια και τα δάνεια γενικότερα, δεν τα έχουν σταματήσει», ανέφερε ο Γιάννης Κότσιρας.

 

«Πάντα σε εμάς απευθύνονται όταν μας χρειάζονται. Πήραμε πρωτοβουλία να κλείσουμε τα μαγαζιά μας, πριν το πει η κυβέρνηση. Ίσως αν εξαφανιστούμε εντελώς, τότε να ανακαλύψουν την ύπαρξή μας», πρόσθεσε ο Γιάννης Κότσιρας.

«Δεν έχει ζητήσει κανένας από εμάς επιδόματα. Κανονικά θα έπρεπε γιατί και εμείς εργαζόμενοι είμαστε. Ζητάμε να δουλέψουμε. Ας πάρει η κυβέρνηση, τώρα που ανοίγουν τα πράγματα, τα παραδείγματα του τι κάνουν οι άλλες χώρες που θα κάνουν συναυλίες. Εμείς γιατί όχι; Υπάρχει τρόπος, με μέτρα. Το κάνουν χώρες με μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς», κατέληξε ο τραγουδιστής.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE