Γρηγόρης Αρναούτογλου: Οι εκπομπές μου ήταν κολόνες του καναλιού

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έδωσε συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό του Έθνους της Κυριακής όπου μίλησε για την επίδοση της εκπομπής του, το The 2night Show που φέτος είδε τα νούμερα τηλεθέασης να μεγαλώνουν χάρις της Άγριες Μέλισσες που καθήλωσαν τους τηλεθεατές.

Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι οι Μέλισσες του έκαναν καλό ενώ θεώρησε καλό να αναφέρει ότι ο ίδιος πάντα έδινε το lead in στις άλλες εκπομπές.

H τηλεοπτική σεζόν διακόπηκε βίαια λόγω κορονοϊού. Μέχρι εκείνη τη στιγµή διένυε µια πολύ καλή χρονιά από άποψη τηλεθέασης το "The 2night Show". Τι ήταν αυτό που πιστεύεις ότι έδωσε ώθηση φέτος στην εκποµπή;

Ηταν ένα συνδυασµός πολλών πραγµάτων. Και πέρυσι η εκποµπή πήγε πολύ καλά και θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Οµως αν µια εκποµπή είναι συνεπής και οργανωµένη, το πλήρωµα του χρόνου θα τη φέρει εκεί που τελικά αξίζει.

Το lead in των "Αγριων Μελισσών" τι ρόλο έπαιξε; Και γενικά πιστεύεις πως είναι καθοριστική για την πορεία ενός τηλεοπτικού προϊόντος η τηλεθέαση του προγράµµατος που προηγείται;

Το lead in, δηλαδή η "πάσα" που παίρνεις από το προηγούµενο πρόγραµµα, είναι πάντα πολύ σηµαντική, αλλά δεν διαρκεί πάνω από τριάντα λεπτά. Αρα, σε ένα πρόγραµµα δύο ωρών, όσο καλή "πάσα" και να πάρεις, αν το πρόγραµµα δεν είναι καλό και δεν αρέσει, "ξεφουσκώνει" αµέσως. Πέρυσι υπήρχε ένα άλλο φαινόµενο που ήταν εντυπωσιακό. Η εκποµπή έπαιρνε απίστευτα χαµηλή "πάσα", γύρω στο 3-6%, και το ανεβάζαµε µέχρι 17%, 18% ή 20%. Και αυτό το θεωρώ τεράστια επιτυχία. ∆εν είναι πυροτέχνηµα το "The 2night Show" που έσκασε φέτος. Είναι µια πολύ ωραία δουλειά, της οποίας οι βάσεις έχουν µπει στα "Καρντάσιανς", έξι χρόνια πριν, για να έχουµε αυτά τα αποτελέσµατα στο "2night Show".

Εχεις θέσει ποτέ, Γρηγόρη, κατά τη διάρκεια της καριέρας σου θέµα lead in;

"∆εν το έχω κάνει ποτέ και ούτε θα το κάνω. Εχω συζητήσει µε τους διευθυντές µου κατά καιρούς και έχω ρωτήσει τι πρόγραµµα θα υπάρχει πριν από το δικό µου. Αλλά, αν θυµάσαι, τα περισσότερα προγράµµατα που έχω παρουσιάσει ήταν οι "κολόνες" του προγράµµατος του καναλιού, οπότε τα προγράµµατα αυτά ήταν το lead in που έψαχναν οι άλλοι. Οπως για παράδειγµα τα reality που έχω παρουσιάσει, που ξεκινούσαν στις 21.00, ή το "Πολύ την Κυριακή", που ξεκινούσε επίσης στις 21.00. Οσο για το πρωινό που παρουσίαζα στο Mega, εκεί δεν τίθεται θέµα lead in, γιατί σε ένα τρίωρο πρόγραµµα χρειάζεται να είσαι πρώτος σε πολλά τέταρτα, αν θέλεις να βγεις πρώτος τελικά. Εν κατακλείδι, πάντως, όταν µου ζητηθεί από τον διευθυντή µου να πέσω στη φωτιά, θα πέσω. Γι’ αυτό πληρώνοµαι, αυτή είναι η δουλειά µου", είπε μεταξύ άλλων ο παρουσιαστής στο TV Έθνος.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE