Το ίντερνετ είναι για τα καλά στη ζωή μας και πολλές ώρες τις περνάμε ...σερφάροντας στο διαδίκτυο. Σε μια τέτοια "βόλτα" συναντήσαμε ένα κορίτσι που μας φάνηκε γνώριμο , ένα χαμογελαστό κορίτσι ! Ο λόγος για τη Μαρέβα Μπαρή ! Είδαμε όλα τα βίντεο της νέας , ωραίας και ευφυέστατης Μαρέβας  ! Η Μαρέβα σπουδάζει Νομική , είναι η κόρη του Θεόδωρου Μπαρή , Δήμαρχος Ερυμάνθου , στο πλευρό του πατέρα της μάλιστα πήρε και η ίδια μια ... γεύση απο την "μάχη" των αυτοδιοικητικών εκλογών ενώ στο μέλλον δεν αποκλείει να ασχοληθεί και η ίδια αν υπάρχουν φυσικά όπως τονίζει οι κατάλληλες προϋποθέσεις ! Η Μαρέβα Μπαρή μίλησε στο achaianews.gr ...

Η ζωή των νέων στα χρόνια του...κορωνοιού ! Πώς είναι η καθημερινότητα ;

Η αλήθεια είναι πως η πανδημία αποτελεί πια το πρώτο θέμα και είναι λογικό αφού έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή όλων. Στην αρχή είχα αγχωθεί όπως οι πιο πολλοί. Τώρα είμαι σε στάδιο που με προσοχή και ασφάλεια συνεχίζω να κάνω αυτά που αγαπώ και προσαρμόζομαι στις νέες συνθήκες, ενώ το πρόγραμμα έχει ,επίσης, διάβασμα ,εξεταστική και μαθήματα εξ αποστάσεως.

Πώς βίωσες το διάστημα της καραντίνας;

Δε θα κρύψω πως στην αρχή φοβήθηκα αρκετά για όλο τον κόσμο και για τα αγαπημένα μου πρόσωπα προφανώς. Το διάστημα της καραντίνας προσπάθησα να το περάσω εποικοδομητικά. Αφιέρωσα χρόνο στον εαυτό μου, αθλήθηκα, γύρισα βίντεο για το κανάλι, διάβασα και άκουσα πολύ μουσική. Αντιλήφθηκα πως αν θες να επικοινωνήσεις και να περάσεις δημιουργικά τον χρόνο σου χωρίς να βγεις από το σπίτι μπορείς, αρκεί να σκεφτείς εναλλακτικά!

Πώς αποφάσισες να ξεκινήσεις τα βίντεο ,στο δικό σου κανάλι στο Youtube;

Η ιδέα ήρθε πριν 5 χρόνια περίπου από δύο πολύ αγαπημένα άτομα. Έβλεπα ξένες κυρίως Youtubers και μου άρεσε σαν ενασχόληση αλλά δεν το είχα σκεφτεί να ξεκινήσω κάτι δικό μου. Μου έδωσαν,λοιπόν, την ώθηση που χρειαζόμουν και μέσα σε λίγες μέρες έγιναν όλα! Είμαι ευγνώμων που μου έδωσαν το θάρρος για να κάνω κάτι τόσο προσωπικό και “μεγάλο”, γιατί έμαθα πως ό,τι ονειρευόμαστε μπορούμε να το καταφέρουμε απλά ίσως κάποιες φορές χρειαστούμε κάποιον να μας βγάλει από τη ζώνη ασφαλείας μας.

Τι σε ωθεί στην δημιουργία ενός βίντεο;

Πολύ καλή ερώτηση αυτή! Νομίζω η ίδια η ζωή και η καθημερινότητα μου δίνουν τη μεγαλύτερη έμπνευση. Τα απλά πράγματα συνήθως μου δίνουν την ιδέα για κάθε επόμενο βίντεο.

Εκτός από τα βίντεο, με τι σου αρέσει να ασχολείσαι ;

Μεγάλο μου πάθος είναι ο χορός. Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου πάντα χόρευα. Με κάνει να εξωτερικεύω ό,τι δε μπορώ με τον λόγο. Είναι η “θεραπεία” μου ενάντια στο άγχος και σε ό,τι με απασχολεί.

Με μπαμπά Δήμαρχο ! Ασχολήθηκες με τον προεκλογικό αγώνα του μπαμπά σου ,Θεόδωρος Μπαρής Δήμαρχος Ερυμάνθου! ( το είδαμε στο βίντεο σου!). Πώς ήταν για σένα αυτή η εμπειρία ;

Ήταν μια τρέλα και μια απίστευτη εμπειρία που πάντα θα θυμάμαι. Προσπάθησα να καταγράψω ένα μικρό κομμάτι σε βίντεο στο κανάλι μου. Μου έδωσε πολλή χαρά και με έκανε να νιώσω πολύ περήφανη. Ασχολήθηκα όσο μου επέτρεψε η σχολή και το διάβασμα . Σίγουρα θα ήθελα κι άλλο όμως!

Τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα τα τελευταία χρόνια δείχνουν... ανηφόρα για τους νέους. Γιατί επέλεξες την Νομική ;

Αναμφισβήτητα, η εποχή που ζούμε είναι δύσκολη για όλους και οι νέοι έχουμε να διανύσουμε τη δική μας ανηφόρα. Στη ζωή, όμως ,τίποτα δε χαρίζεται και όλα απαιτούν προσωπικό αγώνα και προσπάθεια. Η νομική ήρθε στον δρόμο μου σαν σοβαρή ιδέα στο λύκειο περίπου, γιατί μέχρι τότε ήταν απλά μια επιθυμία. Βέβαια ένα στενό συγγενικό μου πρόσωπο ασχολείται με τη μάχιμη δικηγορία και για μένα ήταν μια εικόνα αρκετά οικεία από μικρή. Τώρα πια ξέρω ότι σίγουρα έκανα τη σωστή επιλογή, αφού το αντικείμενο της σχολής με γοητεύει πάρα πολύ και είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένη.

Θα ακολουθούσες και εσύ το δρόμο της πολιτικής ;

Αναντίρρητα, το “μικρόβιο” της ενασχόλησης με τα κοινά υπάρχει στην οικογένεια. Θα επιθυμούσα στο μέλλον να κάνω τα δικά μου βήματα στον χώρο αυτό. Εννοείται πως προτεραιότητα αποτελούν οι σπουδές για μένα αλλά σίγουρα δε θα έλεγα όχι αν μου δινόταν η ευκαιρία και αν υπήρχαν οι κατάλληλες προϋποθέσεις.

Πώς βλέπεις εσύ το μέλλον στη χώρα;

Ως νέος άνθρωπος προσπαθώ να βλέπω τη θετική και αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Η χώρα μας όντως περνάει δύσκολα αλλά μετά την καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο. Εύχομαι, λοιπόν, και ελπίζω η Ελλάδα σύντομα να προοδεύσει και να εξελιχθεί σε όλους τους τομείς.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις τους νέους ;

Θεωρώ πως όλοι οι άνθρωποι είμαστε σπουδαίοι. Κανείς δε μπορεί να μας αποθαρρύνει και να μας πει τι πρέπει να κάνουμε. Μέρα με τη μέρα οφείλουμε να προχωρούμε προς την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει και προς την προσωπική μας εξέλιξη. Βέβαια, είναι αναγκαίο να οπλιστούμε με επιμονή, υπομονή, χαμόγελο και αισιοδοξία.

Πού μπορούμε να σε βρούμε στα social media;

Εννοείται πως θα χαρώ πολύ να εγγραφείτε στο κανάλι μου στο Youtube. Εκεί μπορείτε να βρείτε διάφορα βίντεο με κοινωνικό περιεχόμενο αλλά και βίντεο σχετικά με την καθημερινότητα ενός φοιτητή. Ακόμα, μπορεί κανείς να με ακολουθήσει και στο Instagram έτσι ώστε να μαθαίνει πρώτος όλα τα νέα για το κανάλι. 

Ακολουθήστε το παρακάτω σύνδεσμο ! https://www.youtube.com/channel/UCoTC4jrDCerUZg1hzrLR_CQ

Ελένη Παρασκευοπούλου 

Έχοντας στην επαγγελματική του διαδρομή σημαντικούς σταθμούς "μαγεύει" με τις μαγειρικές του ικανότητες όποιον δοκιμάσει τις δημιουργίες του ! Γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην ευρύτερη περιοχή του Ρίου ενώ ζει από 6 χρονών στο Κάτω Καστρίτσι. Έχει ανέβει τα "μαγειρικά σκαλοπάτια" σιγά - σιγά δίνοντας κάθε μέρα τον καλύτερο του εαυτό... ανακάλυψε την αγάπη του για την κουζίνα και την μαγειρική με έναν περίεργο τρόπο! Ο λόγος για τον γνωστό Σεφ Πέτρο Τσάμη! Έχει εργαστεί ως βοηθός μάγειρα, Β ή Α μάγειρας σε διάφορα εστιατόρια σε Μύκονο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Πάτρα. Σεφ στο Beer Society (4 χρόνια) στο Δασύλλιο και στο Ακρωτήρι W (Ρίο) , στο Λονδίνο CAMINO Spanish tapas restaurant (Kings Cross), N90 Bar-restaurant (Hackney Wick) , IVY City Garden (Liverpool Street) από 2 χρόνια περίπου στο καθένα. Σήμερα κάνει μαγειρικά ευτυχισμένους όσους δοκιμάσουν τις δημιουργίες του σε ένα από τα κορυφαία bar- restaurant στην Πάτρα στο Bodegas που βρίσκεται στο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου ! Ο Πέτρος Τσάμης μίλησε στο achaianews.gr για το παρελθόν , το παρόν και το μέλλον ,για την... τέχνη της μαγειρικής , τα επόμενα σχέδια ! 

Να ξεκινήσουμε πηγαίνοντας πίσω .. Την πρώτη φορά που θυμάστε τον εαυτό σας να μπαίνει και να ασχολείται με την κουζίνα !

Το θυμάμαι σαν τώρα! Ήμουν 14 χρόνων και γύριζα σπίτι από τον δάσκαλο μουσικής όταν πέρασα από ένα ψαράδικο και κοντοστάθηκα χαζεύοντας τα ψάρια. Θυμήθηκα μια καταπληκτική ψαρόσουπα που έκανε η μαγείρισσα σε μια ψαροταβέρνα που δούλευα το περασμένο καλοκαίρι (και εγώ την χάζευα τις ώρες που μαγείρευε) και είπα μέσα μου : Γιατί όχι ?  Αυτό ήταν! Με μια βοήθεια από την μητέρα μου στο καθάρισμα των ψαριών (και με διακριτική επίβλεψη καθώς το επιχειρούσα) είχα κάνει το πρώτο μου φαγητό και ήταν και πολύ νόστιμο! Ήμουν πανευτυχής!

Μένουμε πίσω, πηγαίνοντας μπροστά ! Η διαδρομή σας μέχρι σήμερα στο χώρο της γαστρονομίας ;

Επαγγελματικά θεωρώ ότι άργησε καθώς ενώ μου άρεσε να μαγειρεύω για φίλους πότε δεν είχα σκεφτεί τον εαυτό μου να το κάνω επάγγελμα (εξ ου και οι σπουδές μου στα λογιστικά). Αυτό έγινε καταλάθος όταν κάνοντας διακοπές ένα καλοκαίρι ήρθε η στιγμή να γυρίσω σπίτι γιατί μου τελείωσαν τα χρήματα αλλά το μέσα μου είχε άλλη άποψη !  Σκέφτηκα να ζητήσω δουλειά σε κάποια από τις κουζίνες του νησιού και να επεκτείνω τις διακοπές μου. Βρήκα αμέσως δουλειά σαν βοηθός και εκείνο το καλοκαίρι συνειδητοποιησα ότι μέσα στην κουζίνα νιώθω σαν το σπίτι μου! Ήρθαν και άλλα καλοκαιριά και άλλες κουζίνες έως την στιγμή που για πρώτη φορά δούλεψα στην Πάτρα στο Beer Society στην πάροδο Δρακοπουλου και έπειτα από λίγους μήνες μου ζητήθηκε από την διοίκηση να αναλάβω την κουζίνα. Μόλις συνήλθα από το σοκ(!) δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη και κάπου εκεί συνειδητοποιησα ότι αυτό θέλω κάνω στην ζωή μου. Έπειτα από 4 χρόνια στο Society και δυο καλοκαίρια -ένα στο Δασύλλιο και ένα στο Ακρωτήρι W στο Ριο- διοικώντας κουζίνες πήρα την απόφαση να φύγω στο εξωτερικό. Προορισμός το Λονδίνο όπου με φιλοξένησε για 6 υπέροχα χρόνια.  Οι επαγγελματικές (και όχι μόνο) εμπειρίες που μου προσέφερε αυτή η πόλη, σε συνδυασμό με τις σπουδές που έκανα εκεί στο Managment Hospitality με δυναμώσανε πολύ δίνοντας μου αυτοπεποίθηση αλλά και γνώση του ποιος είμαι και τι ζητάω σε μια κουζίνα πλέον. Γυρίζοντας πίσω στην Πάτρα και μετά από μια σύντομη αναζήτηση για έναν επαγγελματία με το ίδιο όραμα με εμένα κατέληξα στο BODEGAS όπου μετράμε πλέον 3 επιτυχημένες σεζόν.

Όταν αναλαμβάνετε ένα νέο εστιατόριο, πώς προσεγγίζετε το μενού;

Θεωρώ ότι το πρώτο που πρέπει να δει ένας Σεφ όταν αναλαμβάνει ένα εστιατόριο είναι το κοινό που απευθύνεται, τι περιμένει ο κόσμος από εσένα άλλα και τι παραπάνω έχεις από εκεί και πέρα να του δώσεις εσύ σαν Σεφ ξαφνιάζοντας τους ευχάριστα.

Η παρουσίαση του πιάτου , πόσο σημαντική είναι τελικά ;

Πάρα πολύ! Φυσικά και η γεύση είναι η ουσία της γαστρονομίας άλλα υπάρχουν πλέον και άλλοι παράγοντες όπου ένας επαγγελματίας Σεφ πρέπει να δίνει σημασία όπως π.χ. οι διατροφικές άξιες του πιάτου, η χρησιμοποιηση εξ' ολοκλήρου των αγαθών χωρίς απώλειες και φυσικά η παρουσίαση. Έξαλλου ο καθένας μας τρώει πρώτα με τα μάτια!

 

Υπάρχει αγαπημένο υλικό στην κουζίνα σας;

Όχι. Υπάρχουν φυσικά υλικά που θα τα χαρακτήριζα "απαραίτητα" π.χ. αλάτι, βούτυρο, σκόρδο κ.α. άλλα θεωρώ ότι όλα τα υλικά μπορούν να γίνουν "αγαπημένα" αν τους συμπεριφερθείς όπως αρμόζει στο καθένα είτε άφορα την επεξεργασία τους, είτε την ποσοστιαία συμμετοχή τους στο πιάτο για ισορροπία κ.α.

Οι ατελείωτες ώρες στην κουζίνα ! Κουραστικό και αγχώδες το επάγγελμα ;

Πάρα πολύ. Είναι το τίμημα που πληρώνουμε σε αυτό το επάγγελμα. Αλλά όταν έρχεται η ώρα που έχει τελειώσει η μέρα, "φουσκωμένοι" από ικανοποίηση και περηφάνια που μπορέσαμε να ικανοποιησουμε μέσα από την δουλειά μας τους ανθρώπους που μας προτίμησαν, αρκεί μια μπύρα να την πιούμε μαζεμένοι και όλη η κούραση έχει εξαφανιστεί.

Πώς διαμορφώνεται σήμερα το τοπίο στο χώρο της φαγητού , πώς είναι σήμερα το κοινό , οι απαιτήσεις τους σε σχέση με το φαγητό και την εικόνα του πιάτου ;

Οι απαιτήσεις έχουν ανεβεί κατακόρυφα. Τα τελευταία χρονιά έχουν βγει γενιές πολύ ταλαντούχων Σεφ που έχουν ανεβάσει σε κορυφαίο επίπεδο την Ελληνική γαστρονομία και σε συνδυασμό με τα επιτυχημένα ριάλιτι μαγειρικής της τηλεόρασης ο κόσμος πλέον και γνωρίζει και θέλει αυτό το ταξίδι στην γαστρονομία.

Μεσογειακή διατροφή και Ελληνική κουζίνα είναι τελικά ο τέλειος συνδυασμός για ένα  μοναδικό γευστικό και υγιεινό αποτέλεσμα ;

Πιθανόν ο τέλειος συνδυασμός! Η μοναδικότητα διατροφικά των μεσογειακών προϊόντων σε συνάρτηση με τα κορυφαία πλέον προϊόντα που παράγονται από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα από εξαιρετικούς παράγωγους μας δίνουν την δυνατότητα σε εμάς τους Σεφ να δημιουργούμε πιάτα όχι μόνο γευστικά άλλα και άκρως υγιεινά!

Σαν chef θα αλλάζατε ένα πιάτο-πρόταση μετά από παρότρυνση του πελάτη ;

Εξαρτάται. Γενικά θεωρώ ότι ο Σεφ πρέπει να ικανοποιεί τον πελάτη στις διατροφικές απαιτήσεις του άλλα όταν υπάρχει ένα πιάτο στο μενού το οποίο έχει μια γευστική αρμονία και ο πελάτης θέλει να το αλλάξει (βλέποντας μεμονωμένα τις παρασκευές στο πιάτο και όχι ως σύνολο) αντικαθιστωντας παρασκευές, ταράζει τις ισορροπίες και πλέον σε κρίνει για ένα πιάτο που δεν έχεις φτιάξει εσύ. Οπότε θα πρότεινα στους πελάτες να παίρνουν πάντα την γνώμη του Σεφ. Αυτός ξέρει!

Ποια είναι τα σχέδια για το μέλλον ; Επόμενα γαστρονομικά σχέδια υπάρχουν;

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες δεν σταματούν πότε! Με την διοίκηση του BODEGAS ( την εξαιρετική θα έλεγα αυτή διοίκηση που μου παρέχει ότι θα ονειρευόταν κάθε Σεφ) μας ενώνουν πολλά! Σε αυτή την ζωή ποτέ δεν ξέρεις "Τί μέλλει γενέσθαι" αλλά αυτή την στιγμή ατενίζουμε το μέλλον και το σχεδιάζουμε μαζί!

 

Ελένη Παρασκευοπούλου

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE