Η κύρια αιτία θανάτου για παιδιά ηλικίας από 1 έως 13 ετών προέρχεται από τα τροχαία. Αυτό αναφέρει έρευνα που πραγματοποίησαν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στις Η.Π.Α, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα του προβλήματος.

 

Από αυτά τα περισσότερα παιδιά θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν οι γονείς χρησιμοποιούσαν παιδικά καθίσματα ή αν τα χρησιμοποιούσαν σωστά και πάντα σύμφωνα με το εγχειρίδιο του κατασκευαστή. Η έρευνα αναφέρει ότι οι περισσότερες εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή παιδικών καθισμάτων δαπανούν πολλές εργατοώρες καθημερινά για να βελτιώσουν το προϊόν τους.

 

Προτρέπουν μάλιστα τους γονείς πριν να χρησιμοποιήσουν τα παιδικά καθίσματα να διαβάζουν προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης τόσο για να διασφαλίσουν την σωστή εγκατάστασή του στο αυτοκίνητό τους, όσο και για την ορθή χρήση του.

Να επισημάνουμε, ωστόσο, ότι όλα τα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτων δεν ταιριάζουν σε όλα τα οχήματα και η επιλογή του κατάλληλου συστήματος συγκράτησης των παιδιών πρέπει να είναι αποτέλεσμα μεγάλης έρευνας.

 

 

 

 

Ένας από τους καλύτερους αστυνομικούς της Αχαΐας ο οποίος μάλιστα έχει βραβευθεί ως ο καλύτερος τροχονόμος της χρονιάς αποφάσισε να φύγει για την Αμερική. Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Πατέντα , ένας αστυνομικός με αξίες , αρχές ,  ευγένεια και πάνω από όλα υψηλή αίσθηση του καθήκοντος για προσφορά στον συνάνθρωπο με αυτοθυσία. Τα παραπάνω τον έχουν αναδείξει σε ένα από τα ικανότερα στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, Έχει πλήθος διακρίσεων και επιτυχιών στο ενεργητικό του. Αναχώρησε το πρωί της Δευτέρας από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με προορισμό τις ΗΠΑ και ειδικότερα την Νέα Υόρκη. Εκεί ζει η οικογένειά του και ο νεαρός αστυνομικός πηγαίνει να ζήσει κοντά τους. 

Ο Πατρινός Αστυνομικός έχει βραβευθεί για τις σωτήριες ενέργειες του από την Ελληνική Αστυνομία , την Ιερά Μητρόπολη Πατρών τις Αστυνομικές Ενώσεις και όχι μόνο.

Το 2013 βραβεύθηκε ως ο Τροχονόμος της χρονιάς, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ.)και το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.)

Το 2013 βραβεύθηκε μαζί με τον συνάδελφο του Ανδρέα Κάππο, από τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο για παροχή βοήθειας και διάσωση παιδιού 17 μηνών από βέβαιο πνιγμό και την μεταφορά του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο. 

Το ίδιο έτος είχαν επέμβει σε ένα ακόμα περιστατικό, σώζοντας την μικρή Χριστίνα η οποία παραλίγο να πνιγεί από μία πατάτα που είχε «κολλήσει» στο λαιμός της.

Το 2016 με αυτοθυσία μπήκε σε φλεγόμενο διαμέρισμα του 2ου ορόφου πολυκατοικίας στις εργατικές κατοικίες Ιτεών και με μόνο του όπλο το θάρρος του και μια βρεγμένη πετσέτα στο πρόσωπό του προσπάθησε με μηδενική ορατότητα, να σώσει 8χρονο ΑμεΑ που είχε εγκλωβιστεί στο δωμάτιό του. Ο νεαρός Αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα.

Ολη η Ελλάδα έχει γίνει μια γροθιά και στέλνει τον μικρό Ραφάλ στη Βοστώνη! Είναι συγκλονιστικό αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες με την περίπτωση του μικρού Ραφαήλ. Μετά την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα των γονιών για οικονομική βοήθεια και ενώ το κράτος συνεχίζει να λάμπει δια της απουσίας του, έχει αναλάβει δράση ο απλός κόσμος! Το ποσό, λοιπόν, που έχει συγκεντρωθεί φαίνεται να αγγίζει αυτήν τη στιγμή τις 800.000 ευρώ! Θυμίζουμε, το 17 μηνών αγοράκι πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία, η οποία, μέχρι πρόσφατα, ήταν καταληκτική νόσος, με προσδόκιμο ζωής, χωρίς θεραπεία, τα δύο χρόνια. Με τη βοήθεια ενός φαρμάκου, όμως, τα συμπτώματα είναι ελαφρύτερα, ενώ στις ΗΠΑ εγκρίθηκε μία γονιδιακή θεραπεία που δεν αντιμετωπίζει απλά τις παρενέργειες, αλλά θεραπεύει τη νόσο τελείως! Το κόστος, όμως, μαζί με τη νοσηλεία, είναι ιδιαίτερα υψηλό, καθώς ανέρχεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η οικογένεια του μικρού Ραφαήλ, αδυνατώντας να καλύψει το συγκεκριμένο ποσό απευθύνθηκε στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ για βοήθεια, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Έτσι, οι άνθρωποι αποφάσισαν να ζητήσουν τη βοήθεια του απλού κόσμου, προκειμένου ο μικρός Ραφαήλ τους να κάνει το πολυπόθητο ταξίδι που θα του σώσει τη ζωή. Και όπως προείπαμε, η ανταπόκριση είναι μέχρι στιγμής συγκλονιστική. Αν θέλετε να βοηθήσετε και εσείς, μπορείτε κάνοντας κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

ALPHA BANK

Αρ. Λογαρισμού: 121 00 2002 008467

IBAΝ: GR2501401210121002002008467

SWIFT/BIC: CRBAGRAA

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

EΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Λογαρισμού: 720 / 48001175

IBAN: GR3901107200000072048001175

SWIFT/BIC: ETHNGRAA

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ : ΓΛΩΣΣΙΩΤΗΣ /GLOSSIOTIS

Δικαιούχος: MDA Ελλάς

Οποιαδήποτε συνεισφορά είναι πολύτιμη

Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό, ό,τι χρήματα έχουν συγκεντρωθεί θα διατεθούν στο σύνολό τους για τις ανάγκες της κοινότητας των ασθενών  που πάσχουν από νωτιαία μυϊκή ατροφία.  Επίσης, σε περίπτωση που το κόστος καλυφθεί από τον κρατικό μηχανισμό, κάποια από τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της οικογένειας στη Βοστώνη για όσο κριθεί απαραίτητο.

Γίνε ο ήρωας του μικρού Ραφαήλ!

Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη δύναμη, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μην φέρει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα. Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με το σύνθημα: «Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα» δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις. Να μην χαθεί στιγμή, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6:30ΜΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Νέο πανό από το σωματείο εργαζομένων "Ιπποκράτης" αναρτήθηκε στην είσοδο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών "Άγιος Ανδρέας". Η διοίκηση του σωματείου μέσω ανακοίνωσης, εξηγεί τους λόγους της κίνησης               

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: 

 Το 2017, την πιο κρίσιμη και καθοριστική περίοδο για την τύχη και την προοπτική του Νοσοκομείου  μας, έτυχε να έχουμε Διοίκηση μη συνεργάσιμη και δυστυχώς  κατώτερη των περιστάσεων. Η απειρία και η ανικανότητα του νέου τότε Διοικητή Θεόδ. Σερεμέτη, σε συνάρτηση με τον εγωισμό και την ¨Διοικητική ξεροκεφαλιά¨ που τον διακατείχε και βεβαίως το σοβαρότατο έλλειμμα συνεργασίας του με τους φορείς του Νοσοκομείου και τις υπηρεσίες

                 Είχε ως αποτέλεσμα

Να γίνει μια εφιαλτική μεταστέγαση, αυτή του ΝΝΘώρακος και του 409 στις κεντρικές κτιριακές μας εγκαταστάσεις, χωρίς δυστυχώς να υπάρχουν οι αναγκαίες και απαραίτητες γι΄ αυτήν την κίνηση υποδομές, χωρίς κανένα σοβαρό σχεδιασμό και μάλιστα βεβιασμένα και επιπόλαια.

          Αυτή  όμως η επιπολαιότητα Σερεμέτη, που θα στιγματίσει επί πολύ την λειτουργία του Νοσοκομείου, είχε ως συνέπεια την σοβαρή συρρίκνωση των υπηρεσιών του  409 και του ΝΝΘώρακος, που άναρχα εγκαταστάθηκαν στο κεντρικό κτίριο

                  Και το χειρότερο

Να μείνουν άστεγες 150 και πλέον Κλίνες, τμήματα και υπηρεσίες, άκρως αναγκαίες και απαραίτητες για τις ανάγκες της περιοχής μας και όχι μόνον.

          Αυτές λοιπόν οι εξελίξεις δημιούργησαν

την αναγκαιότητα νέων κτιριακών υποδομών, που αμέσως ξεκινήσαμε να διεκδικούμε, για την αντικατάσταση τουλάχιστον των χωρών του  409 και του ΝΝΘώρακος, των κτιρίων που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, έρμαια στην φθορά του χρόνου.

                 Έτσι λοιπόν Ξεκινήσαμε να διεκδικούμε νέες κτιριακές υποδομές

Που να καλύπτουν το σύνολο των υπηρεσιών του Οργανισμού μας και να δίνουν περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης για το Γ.Ν.Πατρών Αγ. Ανδρέας.

         Δυστυχώς όμως

Παρ΄ ότι το αίτημά μας έγινε αποδεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και όχι μόνον, από τις αρχές του 2018, σήμερα σχεδόν δύο χρόνια μετά, οι μεγαλοστομίες Πολάκη, οι εξαγγελίες του και οι χωρίς αντίκρισμα δεσμεύσεις του, στο χώρο του Νοσοκομείου, - όπου δεχθήκαμε τότε  να έλθει, χωρίς αντιπαραθέσεις και τριβές κατόπιν διαπραγμάτευσης, γι΄ αυτόν τον σκοπό - αποδείχθηκαν δυστυχώς ψεύτικες.

      Έτσι λοιπόν

μετά απ’ αυτήν την αρνητικότατη εξέλιξη, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του κου Πολάκη, προέκυψε το σχετικό πανό, που σηματοδοτεί την έναρξη των  νέων αγώνων μας, για:

- Tο άκρως αναγκαίο και απαραίτητο νέο κτίριο.

- Τον μονόδρομο του χωροταξικού επαναπροσδιορισμού του Νοσοκομείου.

- Και βεβαίως την διευθέτηση των εκκρεμοτήτων του οργανισμού

Καταγγέλλοντας παράλληλα την μεγάλη κοροϊδία Πολάκη, τον εμπαιγμό από την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, αλλά και τα σοβαρά κατάλοιπα, τις επιπολαιότητες Σερεμέτη που ταλαιπωρούν και θα ταλαιπωρούν το Νοσοκομείο επί πολύ και σίγουρα μέχρις ότου γίνουν οι νέες κτιριακές υποδομές που διεκδικούμε.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE