Απαγόρευση Κυκλοφορίας : Ποιες είναι οι συνηθέστερες παραβάσεις

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το σύνολο των αστυνομικών που υπηρετεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας προκειμένου οι πολίτες να εμπεδώσουν τα μέτρα που οφείλουν να τηρούν για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων και την προστασία τους από τον κορωνοϊό.

Η πλειοψηφία των Πατρινών όπως δείχνουν τα στοιχεία της Αστυνομίας έχουν συμμορφωθεί στις υποδείξεις της Αστυνομίας και αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Υπάρχουν όμως και αρκετοί που με διάφορες προφάσεις βγαίνουν από το σπίτι αψηφώντας τα «μπλόκα» της Αστυνομίας και το πρόστιμο των 150 ευρώ!

Η Αστυνομίας Καθημερινά κάνει συνεχείς ελέγχους όλο το 24ωρο και εστιάζει σε σημεία που παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση πολιτών όπως το Νότιο Πάρκο, η Πλαζ και οι πλατείες. Σε σχέση με την εικόνα που επικρατούσε πριν από εβδομάδα παρατηρείται ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει συμμορφωθεί στα μέτρα.

Οι πιο συχνές παραβάσεις

Όσον αφορά στην «ακτινογραφία» των παραβάσεων που έχουν καταγραφεί από τους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στους δρόμους της Πάτρας, από τις 23 Μαρτίου οπότε και τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση των άσκοπων μετακινήσεων στους δρόμους, οι τρεις πιο συχνές είναι οι εξής:

1ον) Στέρηση βεβαίωσης ή μη αποστολής SMS κυρίως από οδηγούς οχημάτων

2ον) Στο όχημα επιβαίνει και τρίτο άτομα (ενήλικας) παρά την ρητή απαγόρευση που προβλέπει δυο μόνον ενήλικες

3ον) Χρησιμοποιούν το σκοπό μετακίνησης σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο. Για παράδειγμα, στέλνουν το πρωί SMS και το επιδεικνύουν τις βραδινές ώρες.

Οι πιο σύνηθες αιτιάσεις

Αρκετές παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί σε άτομα που προφασίζονται τα εξής:

-Πρώτον, οι περισσότεροι επικαλούνται άθληση σε εξωτερικούς χώρους και ότι μένουν κοντά, αλλά απαγορεύεται αυτήν την περίοδο η άθληση και η αναψυχή σε πάρκα, παιδικές χαρές και εξωτερικούς χώρους άθλησης όπως το Νότιο Πάρκο και η Πλαζ, ενώ έμεναν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

- Επικαλούνται ως λόγο μετακίνησης την φροντίδα οικόσιτων ζώων για να μεταβούν σε χωριά της Αχαΐας (π.χ. των Καλαβρύτων) όπου έχουν εξοχικές κατοικίες.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE