Η οδηγία για τις μάσκες και τον κορωνοϊό

Στη χρήση της μάσκας ως προστατευτικό μέσο από τον κορωνοϊό αναφέρθηκε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας. Η χρήση μάσκας συστήνεται για τους επαγγελματίες ξεκαθάρισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, θέτοντας νωρίτερα το ερώτημα «θα μπορούσαν όλοι να φορούν μάσκες προσώπου;».

Συγκεκριμένα σχετικά με τη χρήση μάσκας από τον γενικό πληθυσμό ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, επανέλαβε πως στις επικαιροποιημένες οδηγίες του ΠΟΥ εξακολουθείται να συστήνεται να μην φορούν μάσκες οι πολίτες, εκτός και αν είναι άρρωστοι, όπου στην περίπτωση αυτή δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν.

 

Μάλιστα, τόνισε ότι μάσκα θα πρέπει να φορούν τα μέλη του προσωπικού των νοσοκομείων και άτομα τα οποία φροντίζουν ασθενείς με κορονοϊό.

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «κλινικές μελέτες δεν έχουν αποδείξει ότι μαζική χρήση μάσκας μειώνει την εξάπλωση. Συστήνεται ομως για τους επαγγελματίες της Υγείας. Και για την κάλυψη του στόματος και της μύτης όσων ασθενών νοσούν. Η χρήση μάσκας δεν αναιρεί την ανάγκη απόστασης».

Ογδόντα δύο νέα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα μας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 1.314. Όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, 85 άτομα είναι διασωληνομένα, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 49.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE