Πάτρα: Κατάληψη στο 5ο Εσπερινό Λύκειο

Υπό κατάληψη τελεί από την προηγούμενη Τετάρτη το 5ο Εσπερινό Λύκειο της Πάτρας, με τους μαθητές να καταγγέλλουν υφαρπαγή της ελπίδας τους για καλύτερο εργασιακό βίο. Διαμαρτύρονται γιατί παρά τις υποσχέσεις που λαμβάνουν εδώ και δύο χρόνια για επαναλειτουργία του τομέα Υγείας ή την έναρξη του κλάδου βρεφονηπιοκόμων, μοναδικών διεξόδων για εύρεση εργασίας, στο σχολείο τους έχει μείνει μόνο ο τομέας κομμωτικής.

Με αποτέλεσμα πολλοί να εγκαταλείπουν τη φοίτηση, παρά τα χρόνια που αφιέρωσαν, ενώ οι εναπομείναντες καταγγέλλουν εμπαιγμό. Η κατάληψη αποφασίστηκε κατόπιν ψηφοφορίας στη μαθητική γενική συνέλευση, με ψήφους 106 υπέρ και 3 κατά.

ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί όλοι οι φορείς της περιοχής και ιδίως της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Μάλιστα στις 25 του μηνός αντιπροσωπεία των μαθητών πρόκειται να συναντηθεί με τον περιφερειάρχη δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, προκειμένου να τον ενημερώσουν και να ζητήσουν την παρέμβασή του, είτε σε τοπικό επίπεδο προς την Διεύθυνση Εκπαίδευσης, είτε σε κεντρικό επίπεδο, απευθείας στο υπουργείο Παιδείας.

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ ΑΔΟΞΑ

Σύμφωνα με τηγραμματέα του 15μελούς, Ελένη Νέλλα, το ζήτημα αφορά το σύνολο των μαθητών του νυχτερινού που ήρθαν αντιμέτωποι με το αδιέξοδο, έστω κι αν κόπιασαν πολύ. «Τόσα ξενύχτια, τόσες θυσίες και προσπάθειες, πάνε χαμένες; Αφήσαμε τις οικογένειές μας για να τα καταφέρουμε. Κάποιοι ταξιδεύουν από τη Ναύπακτο για να αποκτήσουν δικαίωμα σε μια καλύτερη δουλειά", δηλώνει η ίδια, τονίζοντας ότι ύστατη ελπίδα τους είναι οι τοπικοί εκπρόσωποί μας».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE