Σύντομη Ιστορία Της Εταιρείας OPEL

Είναι μία από τις σημαντικότερες εταιρείες στην Ευρώπη που χαρακτηρίστηκε πάντοτε από τη φροντίδα του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των οχημάτων της.

Όλα ξεκίνησαν το 1862, όταν ο Adam Opel εισήχθη στην επιχείρηση ποδηλάτων. Αλλά το 1899 OPEL, απέκτησε εργοστάσιο αυτοκινήτων, ήταν στο Άνχαλτ της Γερμανίας και ανήκε στον Friedrich Lutzmann.

Οι αδελφοί Opel που ήταν οι γιοι του Adam μαζί με τον Lutzman ανέλαβαν το εργοστάσιο του Rüsselsheim για 2 χρόνια, μέχρι να διαχωριστούν από τον Lutzman.

Το 1902 εμφανίστηκε το πρώτο δικό του σχέδιο περίπου 12 hp στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Αμβούργου. Και το 1906 είχαν ήδη κατασκευάσει περισσότερα από 1.000 οχήματα.

Το 1924, χάρη στην επένδυση ενός εκατομμυρίου πλαισίων, η Opel εισήγαγε νέες γραμμές συναρμολόγησης για μαζική παραγωγή και έτσι μπορούσε να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εταιρείας, στην πραγματικότητα, με το πρώτο μοντέλο που βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης, την ελεύθερη ομίχλη , ήταν δυνατό να μειωθεί η τιμή από περίπου 4.500 καρέ σε 1.990 καρέ. 

Το 1928 η Opel αποκτά με το 37,5% της αγοράς, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή αυτοκινήτων στη Γερμανία.

Το 1929 η εταιρεία έθεσε σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο έργο για την ανάπτυξη ενός συστήματος πρόωσης πυραύλων RAK. Επίσης, εκείνη τη χρονιά και λόγω μιας οικονομικής κρίσης που ώθησε τους αδελφούς της Opel να επιδιώξουν συμμαχίες με άλλες ισχυρές εταιρείες, και ως αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, η General Motors απέκτησε ολόκληρη την εταιρεία, αλλά ναι, επιτρέποντας στην Opel να έχει πλήρη και πλήρη αυτονομία να συνεχίσουν να κατασκευάζουν αυτοκίνητα.

Το 1950 το εργοστάσιο παραγωγής στη Γερμανία είχε ήδη πλήρως επισκευαστεί από τις επιπτώσεις που προκάλεσε ο πόλεμος και μόλις τρία χρόνια αργότερα επέστρεψε για να παράγει περισσότερα από 100.000 αυτοκίνητα ετησίως 

Το 1962 και που συμπίπτει με την 100η επέτειο, άνοιξε ένα άλλο εργοστάσιο στο Bochum.

Ένα χρόνο αργότερα, η Opel γιορτάζει την παραγωγή των 20 εκατομμυρίων αυτοκινήτων και τα αυτοκίνητά της ήταν ένα παράδειγμα εξοικονόμησης καυσίμου. Πρέπει να σημειωθεί ότι το 1989 ήταν ο πρώτος ευρωπαίος κατασκευαστής που προσέφερε καταλύτες στα αυτοκίνητά του ως πρότυπο.

Ακόμη και σήμερα, η Opel ακολουθεί το στόχο της μείωσης της εκπομπής αερίων στην ατμόσφαιρα, στόχος που αναμφίβολα επιτυγχάνεται χάρη στη συνεχή μείωση της κατανάλωσης των οχημάτων της και στη βελτίωση των κινητήρων ECOTEC.

Η Opel επίσης δεν έχει ξεχάσει την ασφάλεια και ανέκαθεν καινοτομούσε και βελτίωνε τα επίπεδα ασφαλείας, εφαρμόζοντας στα μοντέλα σειράς αερόσακων οδηγού και συνοδηγού κλπ.

Για να παραγγείλετε το αρχικό αυτόματο μέρος για το όχημα OPEL, ελέγξτε: ανταλλακτικά αυτοκινήτων ηλεκτρονικό κατάστημα Rexbo.gr.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE