Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων τιμήθηκε στην Πάτρα

Τιμάται σήμερα ανήμερα της εορτής των  «Εισοδίων της Θεοτόκου» η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμρων. Η ημέρα τιμήθηκε και στην Πάτρα. Το πρωί της Πέμπτης τελέστηκε Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας, στην οδό Μαιζώνος.

Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα «Εισόδια της Θεοτόκου» έχει καθιερωθεί να εορτάζεται και ως «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων», για να τιμηθεί η προσφορά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Ο διπλός αυτός εορτασμός ξεκίνησε μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974. Πριν από αυτήν την περίοδο της Απριλιανής δικτατορίας (1967 – 1974) οι Ένοπλες Δυνάμεις εορτάζονταν στις 15 Αυγούστου, ανήμερα της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στην εκδήλωση «Ανοιχτά Στρατόπεδα» που θα πραγματοποιηθεί από την Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη έως τη Λέσβο και την Κρήτη το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφτεί τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις να ξεναγηθεί, να παρακολουθήσει επιδείξεις ομάδων μάχης, να μάθει πληροφορίες για τα οπλικά συστήματα.

Εντυπωσιακή όμως αναμένεται να είναι και η έκθεση που διοργανώνει το Πολεμικό Μουσείο στο πλαίσιο της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων από την Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019.

Μέσω συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (VR SYSTEMS) οι επισκέπτες θα μπορούν να βιώσουν πτήσεις με αεροσκάφη και ελικόπτερα και να πραγματοποιήσουν άλμα με αλεξίπτωτο και άλλες επιχειρησιακές δράσει! Η έκθεση θα αφορά την ιστορία των τριών Κλάδων των Ε.Δ., ενώ θα προβάλλεται σε βίντεο η επιχειρησιακή τους δράση.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE