Επιστημονικής Ημερίδα: Τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματα τους στην νέα εποχή

Ενημερωτική ημερίδα- Τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματα τους στην νέα εποχή. Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:45 το απόγευμα στην θεατρική αίθουσα Σκαγιοπουλείου. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εν όψει 3 ης Δεκέμβρη –Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια δυτικής Ελλάδας σαςπροσκαλεί στην Ενημερωτική ημερίδα με Θέμα: «Τα Άτομα με Αναπηρία και τα δικαιώματα τους στη Νέα Εποχή», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 17:45 το απόγευμα στη θεατρική αίθουσα του Σκαγιοπουλείου (Κορυτσάς και Αγίων Σαράντα, Πάτρα).

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Σε ημερίδα στην Πάτρα για το δικαιωματικό πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία σε Ελλάδα και Ευρώπη ο Ι. Βαρδακαστάνης

Κύριος ομιλητής σε ημερίδα στην Πάτρα, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία, θα είναι ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου. Θα πραγματοποιηθεί στη Θεατρική Αίθουσα Σκαγιοττουλείου (Κορυτσάς & Αγίων Σαράντα) με ώρα έναρξης 17:45.

Η ημερίδα με τίτλο «Τα Άτομα με Αναπηρία και τα Δικαιώματά τους στη Νέα Εποχή» διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Συντονιστής θα είναι ο κ. Αντώνης Χαροκόπος, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Γ' Αντιπρόεδρος Ε.Σ.Α.μεΑ. και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. και Ν.Ι.Ν.

Η ομιλία του κ. Βαρδακαστάνη θα έχει τίτλο «Δικαιωματικό Πλαίσιο για τα άτομα με αναπηρία σε Ελλάδα και Ευρώπη». Στην έναρξη θα χαιρετήσουν:

·        Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος

·        Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης

·        Πρόεδρος Κ.Κ.Π.Π.Δ.Ε. Απόστολος Λαζαρόπουλος

·        Πρόεδρος ΠΌΜ.ΑμεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν., Ανδρέας Λίβανος

Θα παρουσιαστούν οι κάτωθι βιωματικές εμπειρίες:

Ιωάννης Κωστάκης, Παραολυμπιονίκης Κολύμβησης, «Η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία»

Βασιλική Μπαϊλού, «Η διαβίωση σε μονάδα κλειστής φροντίδας»

Αδαμαντία Γεωργαντά, «Η εμπειρία της αυτόνομης διαβίωσης»

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE