Πάτρα: Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου για το Πολυτεχνείο - Κατάθεση στεφάνων σήμερα

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον γιορτασμό της 46ης επετείου εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του 1973, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Στη συνέχεια στο χώρο της παλιάς Ασφάλειας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Μελάς, κατέθεσε στεφάνι, τιμώντας τους αγωνιστές που βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χούντας.
Στην κατάθεση στεφανιών παραβρέθηκαν, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, ενώ στεφάνι κατέθεσε, ο Δημοσθένης Σαμούρης στη μνήμη του αδελφού του, Γιώργου Σαμούρη, 22χρονου φοιτητή της Παντείου, που έχασε τη ζωή του από πυρά της αστυνομίας, στην περιοχή του Πολυτεχνείου στις 16 Νοέμβρη του ’73.
 
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα και αύριο, ως εξής:


ΣΗΜΕΡΑ, στις 6.30 το απόγευμα στον πολυχώρο  «Αίγλη» (Veso Μare), η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων διοργανώνει  εκδήλωση – αφιέρωμα, η οποία περιλαμβάνει την προβολή της ταινίας «Η χορωδία του Χαρίτωνα» ενώ στις  8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει Μουσικοχορευτική παράσταση, την οποία επιμελείται το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και η Λαϊκή του Ορχήστρα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εντάσσεται και η ανάγνωση κειμένων.

ΑΥΡΙΟ Κυριακή 17 Νοέμβρη, η Δημοτική Αρχή θα συμμετέχει στην συγκέντρωση την στις 5 μ.μ., μπροστά  στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας και στην πορεία που θα ακολουθήσει.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:14 ΑΠΟΨΕΙΣ