Πάτρα: Ανοίγουν δύο πάρκα για σκύλους - Σε 10 ημέρες

Σχεδόν έτοιμα είναι τα δύο πάρκα για σκύλους (ένα για μικρά κι ένα για μεγαλύτερα σκυλιά) που έφτιαξαν οι υπηρεσίες του δήμου Πατρέων, στο Νότιο Πάρκο. Η δημιουργία αυτών των πάρκων ήταν αίτημα πολλών πατρινών, οι οποίοι έχουν καθημερινή συνήθεια να βολτάρουν στο Νότιο Πάρκο μαζί με τα σκυλιά τους. Ωστόσο, υπάρχουν και πολλοί άλλοι συμπολίτες που ενοχλούνται από την παρουσία των τετράποδων φίλων μας, στο Νότιο Πάρκο, και ο δήμος γίνεται συχνά αποδέκτης παραπόνων  καθώς , όπως καταγγέλλουν, οι ιδιοκτήτες σκύλων δεν μπαίνουν στον κόπο να μαζεύουν τα περιττώματα των ζώων και γεμίζουν με ακαθαρσίες διαδρομές περιπάτου και αναψυχής.

Έτσι, αποφασίστηκε η δημιουργία πάρκων για σκύλους  ώστε οι επισκέπτες του Νότιου Πάρκου να μπορούν ν΄αφήνουν εκεί τα σκυλάκια τους, αυτοί να κάνουν ανέμελα τη βόλτα τους ή να αθλούνται και να ξέρουν ότι το σκυλάκι τους είναι σε μέρος ασφαλές, παρέα με άλλα που θα παίζουν στο δικό τους κλειστό χώρο.

Μέσα στο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο των δύο πάρκων, ο δήμος θα τοποθετήσει παιχνίδια, βρύσες -  ποτίστρες, ενώ σε λίγες μέρες θα προμηθευτεί και ειδικά μηχανήματα τα οποία κατεβάζουν τροφή για σκύλους εφόσον μέσα σε θυρίδα του μηχανήματος βάλει κάποιος ανακυκλώσιμα υλικά.

Τα δύο πάρκα θα είναι έτοιμα προς παράδοση στους δημότες σε 10 ημέρες ή το πολύ σε δύο εβδομάδες, αν και αυτό που φιλοξενεί  μεγάλα σκυλιά ξεκίνησε ήδη  να λειτουργεί και μάλιστα παρατηρείται πολλή… κίνηση.

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ Ο Π. ΜΕΛΑΣ

Την ίδια ώρα, τα αδέσποτα σκυλιά εξακολουθούν να αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Μάλιστα, χθες κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς, καθώς ως πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών θεωρήθηκε από συμπολίτες υπεύθυνος για τις επιθέσεις που δέχτηκαν από αδέσποτα.

Πρόκειται τρία περιστατικά που συνέβησαν τον Μάιο του 2016 και τον Φεβρουάριο του 2017 στην περιοχή της Πλαζ, στο Ρίο και στο Κοτρώνι.

Το δικαστήριο δεν διαπίστωσε κάποια παράλειψη από την πλευρά του Δήμου και αποφάσισε την απαλλαγή του κ. Μελά, ο οποίος εξήγησε διεξοδικά ενώπιον του δικαστηρίου τις κινήσεις που είχε κάνει και τα μέτρα που είχε λάβει ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων ζώων στην Πάτρα.

Ο κ. Μελάς υπενθύμισε πως ο Δήμος Πατρέων εφαρμόζοντας σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναζητά να μισθώσει χώρο προκειμένου να δημιουργηθεί Δημοτικό Κτηνιατρείο για τα αδέσποτα της πόλης, προκειμένου να συλλέγονται και να στειρώνονται.

Πηγή: gnomip.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE