Συνεχίζονται οι εργασίες στο κτίριο του Δημοτικού Ωδείου - Που θα γίνονται τα μαθήματα

Από το Δημοτικό Ωδείο του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων συνεχίζονται οι εγγραφές μαθητών για τη σχολική χρονιά 2019-2020, στη γραμματεία του Ωδείου Αγίου Διονυσίου 12-16 (1ος όροφος) κτίριο Δημοτικής Μουσικής Δήμου Πατρέων ( τηλ. 2610 271087) καθημερινά και ώρες 9.00 – 13.30 & 15 00 - 21.30. Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς ( και όχι με δική μας ευθύνη), βρίσκει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να μετακινούνται σε άλλα κτίρια, τα οποία προσωρινά θα καλύπτουν τις ανάγκες για την πραγματοποίηση των μαθημάτων και το σύνολο των δράσεων του Ωδείου. Δυστυχώς το «κλείσιμο» του κτιρίου στην οδό Αράτου, στο οποίο στεγαζόταν το Δημοτικό Ωδείο από το 1986, ήταν μονόδρομος, καθώς η συντήρησή του ήταν ελλιπής, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλες φθορές . Η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, προτάσσοντας την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, έλαβε την απόφαση για προσωρινή μεταφορά των δράσεων του Δημοτικού Ωδείου μέχρι την αποκατάσταση του κτιρίου.

Οι εργασίες επισκευής και συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο - έχει εγκατασταθεί ήδη ο εργολάβος - βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και στόχος είναι η ολοκλήρωση τους , το συντομότερο δυνατόν. Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο των εργασιών επισκευής και συντήρησης του νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Αράτου, το οποίο αποτελεί τη φυσική έδρα του Ωδείου, τα μαθήματα και οι δράσεις θα φιλοξενούνται προσωρινά στο 7 ο Δημοτικό Σχολείο (Βλατερό), στο κτίριο της Δημοτικής Μουσικής στην οδό Αγίου Διονυσίου 12-16 . Τα μαθήματα πιάνου θα πραγματοποιούνται στην αίθουσα σεμιναρίων του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου (Κορύλλων2). Παράλληλα, επισπεύδονται οι διαδικασίες για τη μίσθωση κατάλληλου ακινήτου, στο οποίο θα μεταφερθούν οι αίθουσες διδασκαλίας και οι υπηρεσίες του Δημοτικού Ωδείου. Για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε διδακτικό προσωπικό, από πλευράς Δήμου Πατρέων έχει διαβιβαστεί εγκαίρως προς το υπουργείο, το αίτημα έγκρισης πρόσληψης ωρομίσθιων καθηγητών.

Πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής, έτσι όπως αυτή έχει κατατεθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην καθημερινή επαφή με τους Δημότες είναι, πως για τα θέματα καλλιτεχνικής παιδείας, στην οποία εντάσσεται και το Δημοτικό ωδείο, ζητούμενο και θέμα συνεχούς διεκδίκησης είναι η ένταξη της στη Δημόσια Εκπαίδευση, προκειμένου να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών. Η εφαρμογή από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, στο Δημοτικό Ωδείο πολιτικών, μέσα από τις οποίες έχουν καθιερωθεί τα μειωμένα δίδακτρα και παροχές, σε καμία περίπτωση δεν λύνει το πρόβλημα , αλλά αποτελεί προσπάθεια εκ μέρους μας, μερικής έστω ανακούφισης λαϊκών οικογενειών, τα παιδιά των οποίων φοιτούν εκεί.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE

Με δυο καπέλα

Ιαν 25, 2021 Hits:46 ΑΠΟΨΕΙΣ