7ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Κλειδί η Πρωτοβάθμια περίθαλψη

Οι άμεσες προτεραιότητες στην παροχή υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προσδιοριστούν στην συνεδρία με κεντρικό θέμα «Σύγχρονες Προκλήσεις στο τομέα της Υγείας» που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 (10.00-11.30) στο πλαίσιο του 7ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Οι εργασίες θα διεξαχθούν στις 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις της Achaia Clauss, στην Πάτρα.

Στο συνέδριο που διοργανώνεται από την εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, έχει κληθεί να τοποθετηθεί ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προκειμένου να αναπτύξει την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της υγείας, στο πλαίσιο της οποίας θα προσδιοριστεί και ποιος θα είναι ο ρόλος των Περιφερειών σε σχέση με τη συνεισφορά τους στην υλοποίηση πολιτικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Υπό το πρίσμα αυτό έχει ενδιαφέρουν έχει και η παρουσία προσώπων της Αυτοδιοίκησης Β' Βαθμού, οι οποίοι θα πρέπει να απαντήσουν για τον βαθμό ετοιμότητας των Περιφερειών να αναλάβουν το νέο τους ρόλο στον τομέα της υγείας.

Σε σχέση με την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα προσδιοριστούν επίσης οι προκλήσεις στη χάραξη πολιτικών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ενώ θα γίνει μια πρώτη αποτίμηση σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η ΠΦΥ στην Ελλάδα.

Επίσης πρόκειται να παρουσιαστούν οι εφαρμογές της ηλεκτρονικής υγείας (e-Health) στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε συνδυασμό με την εξοικείωση των πολιτών με αυτές.

Δεδομένου ότι το αγαθό της «υγείας» αποτελεί δομικό στοιχείο στο αξιακό σύστημα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και αναγνωρίζεται ως θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, το συνέδριο θα εξετάσει το επίπεδο των παροχών σε συνάρτηση όμως με επίπεδο της υγείας των πολιτών και τη διασφάλιση, όσο και την αναβάθμιση αυτού στόχοι που μπορούν να επιτευχθούν μέσα από πολιτικές πρόληψης.

Παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτά η συζήτηση για την αγορά φαρμάκου στην Ελλάδα, την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές που διαμορφώνονται, θέμα που πρόκειται να αναπτύξει στην τοποθέτησή του ο διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος Pfizer και Μέλος ΔΣ Pfizer Νίκος Χατζηνικολάου.

Το πρόγραμμα

Για τις «Σύγχρονες Προκλήσεις στο τομέα της Υγείας» συζητούν οι: Βασίλης Κικίλιας υπουργός Υγείας, Γιώργος Πατούλης περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Χαράλαμπος Μπονάνος αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Αναστάσιος Τάγαρης πρ. πρόεδρος ΗΔΙΚΑ, Αννα Μαστοράκου πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Νίκος Χατζηνικολάου, διευθυντής Ογκολογικού Τμήματος Pfizer, μέλος ΔΣ Pfizer και Βιβή Κατσούλη, ηλεκτρολόγος μηχανικός, Project Manager VIDAVO.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παθολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Μαρία Τσιρώνη.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE