Διαμαρτυρία για μη καταβολή δεδουλευμένων στα Δημόσια ΙΕΚ

Προς: Υπουργείο Παιδείας, Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, τμήμα Διαχείρισης & Λειτουργίας Δημοσίων ΙΕΚ & Δημοσίων ΣΕΚ

Κοινοποίηση: κ. Βούτσινο Γεώργιο Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, κ. Δέρβο Κωνσταντίνο Πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, Γραμματείες ΔΙΕΚ, Πανελλήνια Ένωση Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ, πρωτοβάθμια σωματεία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), Εργατικό Κέντρο Πάτρας (ΕΚΠ), Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης


Αξιότιμοι κύριοι,

Λίγες μόλις ημέρες πριν την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου [2019Β] και παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις σας για αποπληρωμή του συνόλου των συναδέλφων των Δημόσιων ΙΕΚ, διαπιστώνεται μια άνευ προηγουμένου κωλυσιεργία για την πραγματοποίηση των αυτονόητων.
Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς εκπαιδευτικούς των Δημόσιων ΙΕΚ εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι για το σύνολο των δεδουλευμένων τους. Πέρασαν καλοκαίρι απλήρωτοι και με δυσκολίες ένταξης στην τακτική επιδότηση ανεργίας, λόγω μη έγκαιρης καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών με ευθύνη του φορέα (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Θυμίζουμε πως απλήρωτοι είχαν μείνει πάνω από τους μισούς συναδέλφους πανελλαδικά και κατά την περίοδο του Πάσχα.
Σε συνέχεια προηγούμενων επιστολών μας (η τελευταία στις 29/07/2019), σας «υπενθυμίζουμε» την αναντιστοιχία λόγων και έργων που διαπιστώθηκε εν μέσω θέρους, όπου αρχικά (25/07/2019) πληρώθηκαν οι μισοί περίπου εκπαιδευτές (με ποια κριτήρια, άραγε;) ενώ στη συνέχεια δεν τηρήθηκε καμία δέσμευσή σας (σ.σ. 13/08/2019), γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση σε μεγάλο αριθμό εκπαιδευτών που βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. Φαίνεται πως «το κράτος έχει συνέχεια» για όλες τις άλλες λειτουργίες, πλην της τήρησης των υποχρεώσεων του έναντι των «ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτών των ΔΙΕΚ».
Σας «υπενθυμίζουμε» επίσης ότι οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ βρίσκονται για ακόμα μια χρονιά «στο ίδιο έργο θεατές», γεγονός που είναι συνέπεια της πολιτικής σας. Μιας πολιτικής που είναι αντικειμενικά αντεργατική, αποτελεί προσβολή για το λειτούργημα του εκπαιδευτικού και το κύρος της εκπαίδευσης ενηλίκων, όντας ταυτόχρονα αρνητικό παράδειγμα και κακός οδηγός-σύμβουλος για τις εργασιακές σχέσεις στους φορείς εκπαίδευσης του ιδιωτικού τομέα.
Στον αντίποδα, οι εκπαιδεύτριες και οι εκπαιδευτές των ΔΙΕΚ, παρά την πολιτική που ακολουθείτε και παρά τις συνολικές ανεπάρκειες των δομών, στάθηκαν με αξιοπρέπεια στις αίθουσες, ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους απέναντι στην κοινωνία, τιμώντας και με το παραπάνω τα χρήματα του ελληνικού λαού (όταν και όποτε αποφασίζετε να μας πληρώσετε).
Σας ζητήσαμε επανειλημμένως μια ξεκάθαρη ανακοίνωση-απάντηση τόσο προς τους συναδέλφους που κρατούνται σε καθεστώς ομηρίας, όσο και προς την κοινωνία που πρέπει να γνωρίζει πώς γίνεται η διαχείριση των χρημάτων του ελληνικού λαού.
Αυτή η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ εκ μέρους σας, αντίθετα προτιμήθηκε η σιωπή και η συνέχιση του εμπαιγμού των συναδέλφων μας. Πλέον, έχετε χάσει αντικειμενικά την οποιαδήποτε φερεγγυότητα και από την στιγμή που έφτασε «ο κόμπος στο χτένι», αναμένουμε την (για μια, τελευταία φορά) δέσμευσή σας για την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων στο σύνολο των συναδέλφων, χωρίς διακρίσεις σε πιστοποιημένους – μη πιστοποιημένους ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να εφεύρετε. Κυρίως όμως, αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες για την αντιμετώπιση αυτής της (καθ’ όλα συνηθισμένης, στον ιδιωτικό τομέα) ομηρίας των συναδέλφων.

Για το Δ.Σ του ΣΙΕΛ Αχαΐας

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE