Στις 12 το μεσημέρι η κηδεία του Πατρινού εμπόρου Νικολάου Μπέλλα

Εναν από τους πιο γνωστούς εμπόρους στον χώρο των εκκλησιαστικών ειδών, αποχαιρετά σήμερα η Πάτρα. Το όνομα του Νικολάου Δημ. Μπέλλα είναι ταυτισμένο με την κατασκευή καμπανών, πολυελαίων και όλων των εκκλησιαστικών σκευών.

Ο Νικόλαος Μπέλλας απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών σκορπίζοντας θλίψη στη σύζυγό του Ελένη στα παιδιά του Σπυριδούλα, Αικατερίνη και Δημήτριο και Κορνηλία Μπέλλα, στη μικρή του εγγονή Ελένη αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία που τον εκτιμούσε για την εντιμότητά του, το ήθος του, τη δημιουργικότητά του. Υπηρέτησε τον εκκλησιαστικό χώρο με τον δέοντα σεβασμό και παρέχοντας υπηρεσίες με συνέπεια.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα και ώρα 12 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.

Η επιχείρησή του εδρεύει στο πάνω μέρος της οδού Ερμού και χρονολογείται από 1872. Διατηρούσε το αρχαιότερο χυτήριο καμπανών με πείρα 139 ετών. Είναι μία επιχείρηση που είχε παραλάβει από τον πατέρα του Δημήτριο και έχει παραδώσει πλέον στον γιο του Δημήτρη, ο οποίος συνεχίζει να τη λειτουργεί.

«Το εργοστάσιό μας ανελλιπώς από το 1872 κατασκεύαζε και συνεχίζει να κατασκευάζει καμπάνες, πολυελαίους, μανουάλια και εκκλησιαστικά σκεύη. Σήμερα είμαστε το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που κατασκευάζει διατρέχοντας όλα τα στάδια της παραγωγής από την πρώτη ύλη ως και την τελική διαμόρφωση των ανωτέρω προϊόντων» επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Η εξόδιος ακολουθία του θα τελεστεί σήμερα και ώρα 12 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πατρών και η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίου Μηνά Λεύκας.

Η οικογένειά του παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνουν καταθέσεις στην «Κιβωτό του Κόσμου».

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE