Παρέμβαση του ΣΙΕΛ Αχαΐας για επίδομα ανεργίας σε εκπαιδευτές ΔΙΕΚ

Παρέμβαση προς τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ πραγματοποίησε ο Σύλλογος Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΣΙΕΛ-Αχαΐας με επιστολή του στις 14/06/2019, αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης των συναδέλφων εκπαιδευτικών των ΔΙΕΚ στην τακτική επιδότηση ανεργίας. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προκειμένου να λάβει γνώση άμεσα η Διοίκηση του οργανισμού.

Υπενθυμίζουμε πως κατά το σπουδαστικό έτος 2017-2018, συναδέλφισσες και συνάδελφοι σε όλη την Ελλάδα (και μέλη μας στο νομό Αχαΐας) που έχουν ως κύρια ή αποκλειστική εργασία τους την απασχόληση στα ΔΙΕΚ, δεν εντάθηκαν τους θερινούς μήνες στην τακτική επιδότηση ανεργίας. Αιτία ήταν η καθυστερημένη αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, κάτι που επαναλαμβάνεται και το τρέχον σπουδαστικό έτος. Με την επιστολή μας, ζητάμε να εκδοθεί εγκύκλιος από τη Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, ώστε να γίνονται δεκτές από τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ οι βεβαιώσεις εργοδότη που εκδίδει το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, προκειμένου να μην μείνουν για μια ακόμη χρονιά χωρίς ταμείο ανεργίας τους θερινούς μήνες οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι.  Το θέμα είχαμε θίξει και στο Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, σε συνάντηση που έγινε με αντιπροσωπεία του ΣΙΕΛ στις 11/06/2019.

Τέλος, καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να δεσμευθεί δημόσια για την ημερομηνία αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών και των δεδουλευμένων όλων και χωρίς εξαιρέσεις των συναδέλφων (με ΙΚΑ, με μπλοκάκι, πιστοποιημένων και μη-πιστοποιημένων).

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE