Το ζήτημα της FRIGOGLASS στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας

"Το κλείσιμο του εργοστασίου της FRIGOGLASS  αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την περιοχή όχι μόνο γιατί χάνουν την εργασία τους 100 εργαζόμενοι αλλά και γιατί  αποδυναμώνεται οικονομικά μια ολόκληρη περιοχή. Επίσης στο γενικότερο πλαίσιο  αποβιομηχάνισης της περιοχής μας, με το κλείσιμο τόσων εργοστασίων είναι κάτι που αφορά όλο τον νομό", όπως τονίστηκε στην έκτακτη συνεδρίαση γι αυτό μόνο το θέμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας.

Εισηγητής ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλίας Καραμπελιάς, που μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ανάγκη για σύγκληση εκ νέου του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς πριν από μία εβδομάδα είχε κληθεί πάλι να συνεδριάσει το σώμα για τον ίδιο λόγο.

Τελικά το δημοτικό συμβούλιο Δυτικής Αχαΐας αποφάσισε ομόφωνα

  •   1. Αίτημα της κοινωνίας είναι η λειτουργία του εργοστασίου της  επιχείρησης FRIGOGLASS ΑΒΕΕ που εδρεύει στην Κάτω Αχαΐα και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, όπως αυτό είχε τεθεί ως πλάνο  δραστηριοποίησης της επιχείρησης στην περιοχή στην συμφωνία με τους εργαζόμενους το έτος 2014.
  •  2. Άσκηση πίεση μέσω απάντων των τοπικών φορέων προς τις ηγεσίες  των κομμάτων και δη στους υποψήφιους για την πρωθυπουργία αρχηγούς  κομμάτων , νυν και πρώην Πρωθυπουργούς που κατείχαν την Πρωθυπουργική  θέση στην έδρα του νομού Αχαΐας για άμεση παρέμβασή τους.
  •  3. Άμεση στήριξη και συμμετοχή των Τοπικών Αρχών και Φορέων σε όλες τις δράσεις του σωματείου των εργαζομένων της FRIGOGLASS ΑΒΕΕ
  •  4. Άσκηση άμεσα πίεσης με βάση την δέσμευση του Υπουργείου Εργασίας για συνάντηση μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων εντός της ερχόμενης εβδομάδας.

Το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας συνεδρίασε με την συμμετοχή του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Χρήστου Νικολάου, του κ. Καραθανασόπουλου  Νικόλαου, βουλευτή του νομού Αχαΐας  Κ.Κ.Ε. ,του κ.  Πελετίδη Κωνσταντίνου , Δημάρχου  Πατρέων του κ. Μυλωνά Σπύρου, νεοεκλεγέντος δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, του Σωματείου Εργαζόμενων της FRIGOGLASS, του πρόεδρου του εμπορικού Συλλόγου Δύμης κ. Κων/νου Ρέλλου καθώς και πλήθος δημοτών.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE