Ημερίδα για το Νέο Εξεταστικό Σύστημα και Μηχανογραφικό 2019

Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Ξενοδοχείο Αστήρ οργανώνει στις 6.00 μ.μ.  με θέμα: Νέο Εξεταστικό Σύστημα και Μηχανογραφικό 2019, ο Σύλλογος ιδιοκτητών φροντιστηρίων  νομού Αχαΐας.

Εισηγητής είναι ο Στράτος Στρατηγάκης Μαθηματικός – Ερευνητής, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.

 Οι αλλαγές που αναγγέλθηκαν φέτος και θα εφαρμοστούν από το 2020 αφορούν στην Γ Λυκείου και το Σύστημα Εισαγωγής στις Ανώτατες Σχολές. Θα αναλυθούν όλες οι αλλαγές και θα  “φωτιστούν” τα σκοτεινά σημεία του Συστήματος Εισαγωγής. Γιατί υπάρχουν ευκαιρίες αλλά και παγίδες, πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν εγκαίρως οι υποψήφιοι του 2020, ώστε να μη βρεθούν προ εκπλήξεων.

Το Μηχανογραφικό Δελτίο του 2019 είναι εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα έτη, καθώς καταργήθηκαν σχεδόν όλα τα ΤΕΙ και ιδρύθηκαν πολλά νέα Πανεπιστημιακά Τμήματα. Ειδικά στην Πάτρα υπάρχουν τμήματα Μηχανικών που ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και δεν είναι ισότιμα με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή σπουδών, γιατί φέτος είναι πιο δύσκολη από ποτέ.

Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσουν ερωτήσεις που θα απαντηθούν όλες. Σας καλούμε, λοιπόν, να παρευρεθείτε στην ημερίδα για να είστε ενήμεροι όλων των εξελίξεων.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE