Από 1η Ιουνίου τα πρόστιμα για τα ακαθάριστα οικόπεδα

Από το Γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων, υπενθυμίζεται, ότι οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων, των οποίων οι ιδιοκτησίες εφάπτονται με δημοτικούς - αγροτικούς δρόμους, να προχωρήσουν μέχρι την 1η Ιουνίου, στην κοπή των κλαδιών τα οποία αναπτύσσονται προς τους δρόμους και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και την ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Η αποψίλωση και ο καθαρισμός από εύφλεκτα υλικά, βλάστηση κ.λπ. των οικοπέδων, αποτελεί υποχρέωση και ευθύνη των ιδιοκτητών τους.

Γι αυτό η Πολιτική Προστασία, καλεί «όλους τους ιδιοκτήτες οικοπέδων μέχρι 1η Ιουνίου να φροντίσουν για την αποψίλωση, τον καθαρισμό από χόρτα καθώς και την απομάκρυνση αυτών και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών και σκουπιδιών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους  και  να συνεργαστούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες μας για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφευχθεί σε περίπτωση μη συμμόρφωσης ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός και τα πρόστιμα που επιβάλει ο «Καλλικράτης» στους ιδιοκτήτες καθώς και ζητήματα μηνύσεων από σχετικούς νόμους.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE