Χωρίς διανομείς/delivery αύριο η Πάτρα-Απεργούν

Οι εργαζόμενοι στα ντελίβερι κατεβαίνουν σε κινητοποίηση και δη σε μοτοπορεία την ερχόμενη Πέμπτη 11 Απριλίου 2019. Μάλιστα στη δυναμική αυτή κινητοποίηση θα συμμετάσχουν οι διανομείς σε όλη την Ελλάδα.

Οι διανομείς/delivery, εξωτερικοί και courier που έχουν ενεργοποιηθεί συνδικαλιστικά τους τελευταίους μήνες και κυρίως το χειμώνα όταν την περίοδο του έντονου κρύου ζητούσαν από τους πελάτες των εστιατορίων να μην παραγγέλνουν για να μην βγαίνουν οι συνάδελφοί τους στο δρόμο, υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες, διεκδικούν μεταξύ άλλων, εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας, ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά, ενιαία ειδικότητα με τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας» καθώς και συλλογική σύμβαση εργασίας.

Ενόψει της κινητοποίησής τους, έχουν ετοιμάσει και διανέμουν ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο εκτός από τα αιτήματά τους, δίνουν και μια εύκολη και φθηνή συνταγή για μια μακαρονάδα την οποία προτρέπουν το κοινό να φτιάξει την ημέρα της απεργίας, αντί να παραγγείλει φαγητό

Η ανακοίνωση τους:

"Η επιτροπή μας έθεσε στο τραπέζι με σαφήνεια και αυστηρότητα όλα τα ζητήματα που αφορούν την ειδικότητα μας και γενικά τον κλάδο μας. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

  • 1) Τα εργατικά δυστυχήματα/δολοφονίες: οι εργοδότες δεν τηρούν κανόνες και μετρά υγιεινής και ασφάλειας ούτε την πρόσφατη εγκύκλιο. Απαιτήσαμε να ψηφιστεί άμεσα ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο που να κατοχυρώνει όλα τα δικαιώματα μας ( μηχανάκι, εξοπλισμό, βενζίνη, ΜΑΠ κτλ).
  • 2) Απαιτούμε εκτεταμένους έλεγχους από τον ΕΦΚΑ και την Επιθεώρηση Εργασίας, πρόστιμα ακόμα και κλείσιμο της επιχείρησης για παραβίαση της εργατικής-ασφαλιστικής νομοθεσίας και της εγκυκλίου από τους εργοδότες.
  • 3) Για τα περιστατικά βίας και ποινικοποίησης των διεκδικήσεων μας. Απαιτούμε άμεσες αποφάσεις και παραδειγματικές τιμωρίες.
  • 4) Για την κλαδική σύμβαση εργασίας που αφορά στους διανομείς αλλά και το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου μας. Απαιτούμε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και νομοθετικές αλλαγές ώστε να κηρυχτεί άμεσα υποχρεωτική.

ΔΕΝ ΕΦΗΣΥΧΑΖΟΥΜΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

Καλούμε τους διανομείς της Αχαΐας να συμμετέχουν σε μοτοπορεία την Πέμπτη 11 Απριλίου 2019.

Την μέρα αυτή έχουν αποφασιστεί δράσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας!"

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE