Στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού

Για 2η συνεχόμενη χρονιά υλοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας που λειτουργεί στο Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών, το πρόγραμμα εκπαίδευσης «Πρώτες βοήθειες για πολίτες».

Το πρόγραμμα διάρκειας 12 ωρών υλοποιήθηκε με τη χρήση ενεργητικών και βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας από τους πιστοποιημένους Εκπαιδευτές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ειδικότητα «Εκπαιδευτή Πρώτων Βοηθειών και CPR/AED» του Τμήματος Εκπαίδευσης του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και συγκεκριμένα από τον Αρχηγό του Σώματος κ. Δημήτρη Χαλιώτη, και τους εκπαιδευτές κ. Διονύση Αυγουστάτο και κ. Γιάννη Σπηλιόπουλο στις 5 και 7 Φεβρουαρίου, στο χώρο του 2ου ΣΔΕ Πάτρας που λειτουργεί εντός του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Πάτρας συμμετείχαν στο δωδεκάωρο πρόγραμμα, που ήταν διαρθρωμένο στις εξής πέντε ενότητες:

1. Εισαγωγή – Βασικές αρχές Πρώτων Βοηθειών, 2. Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, 3. Αιμορραγίες και τραύματα, 4. Επείγοντα περιστατικά, 5. Αξιολόγηση και είχε σκοπό να τους καταστήσει ικανούς να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια σε οποιοδήποτε έκτακτο περιστατικό χρειαστεί, έως ότου να αναλάβουν το περιστατικό οι αρμόδιες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι και οι εκπαιδευτικοί του 2ου ΣΔΕ Πάτρας απέκτησαν Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης με πιστοποίηση ISO, με ισχύ για 5 χρόνια.

Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και ο Διευθυντής του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούν θερμά, δημοσίως το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την κ. Ανδριάνα Φιλοπούλου καθώς και τον Αρχηγό του Σώματος κ. Δημήτρη Χαλιώτη και τους εθελοντές εκπαιδευτές κ. Διονύση Αυγουστάτο και κ. Γιάννη Σπηλιώτη για την ανταπόκριση και την αφιλοκερδή προσφορά υλοποίησης του Προγράμματος Πιστοποίησης στους εκπαιδευόμενους και εκπαιδευτικούς του 2ου ΣΔΕ Πάτρας.

*Το έργο ΣΔΕ – Σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

 

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE