Δ. Ελλάδα: Ανακατατάξεις στην Πυροσβεστική μετά τις κρίσεις

Ανακατατάξεις έφεραν οι κρίσεις που έγιναν  στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο μέχρι πρόσφατα Συντονιστής Πυροσβεστικών Διοικήσεων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Κώστας Κυριακόπουλος προήχθη σε Υπαρχηγό και μετακινήθηκε στην Αθήνα. Τη θέση του αναμένεται να αναλάβει ο Αχιλλέας Τζουβάρας, ο οποίος ήταν Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής.

Από τη θέση του Διοικητή Πυροσβεστικής στην Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , μετακινήθηκε ο Ιωάννης Πετρούτσος, ο οποίος προήχθη σε Υποστράτηγο και αναλαμβάνει Επιχειρησιακός Συντονιστής Στερεάς Ελλάδας , Κρήτης, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου.

Στη θέση του Γ. Πετρούτσου στην Περιφερειακή Διοίκηση Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να έρθει ένας παλιός γνώριμος, ο Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο οποίος ήταν στο παρελθόν Διοικητής Νομού Αχαΐας. Επίσης έχει διατελέσει Περιφερειακός Διοικητής τόσο στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Διατηρητέος στον βαθμό του Πύραρχου και στη θέση του είναι ο Νίκος Ρουμελιώτης, Διοικητής Νομού Αχαΐας.

Σε αρχιπύραρχο προήχθη ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας κ. Καραμαλίκης και μετακινείται στην Αθήνα, στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο Διοικητής της 6Ης ΕΜΑΚ Γιάννης Πανόπουλος αναμένεται να μετακινηθεί στη Ζάκυνθο, ως Διοικητής ΠΥ Ζακύνθου. Στη θέση του Διοικητή της 6ης ΕΜΑΚ μετακινείται ο μέχρι τώρα Υποδιοικητής Γιώργος Κολοκωτσάς.

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων Χάρης Γιαννάκης αναμένεται να μετακινηθεί στην Κεφαλονιά.

Διατηρητέοι στον βαθμό τους και τη θέση τους, εκτός από τον Νίκο Ρουμελιώτη και ο Ανδρέας Στεμπίλης, Διοικητής της Πυροσβεστικής στη ΒΙ.ΠΕ Πατρών και ο Κώστας Γιαννόπουλος, Διοικητής ΠΥ στην Αιγιάλεια.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE