Σε δημοπράτηση ο καθαρισμός ρεμάτων της Αχαΐας με 5,2 εκατ.ευρώ

Σε δημοπράτηση βγήκε το έργο που αφορά τον καθαρισμό βλάστησης, άρση φερτών υλικών, συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, σε ποταμούς και χειμάρρους Π.Ε. Αχαΐας, έτους 2019 - 2020. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το προϋπολογισμένο κόστος του έργου ανέρχεται σε 5,2εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 4,19εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 20 Μαρτίου 2019.

Η διάρκεια της σύμβασης έχει οριστεί σε 18 μήνες πράγμα που σημαίνει πως αν το έργο ξεκινήσει το φέτος το Φθινόπωρο τότε θα ολοκληρωθεί την Άνοιξη του 2021. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Π.Δ.Ε.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Τα προτεινόμενα τεχνικά έργα αφορούν στον καθαρισμό βλάστησης και την άρση φερτών υλικών, αποκλειστικά και μόνο, από τη κοίτη υδατορρεμάτων ή προσχώσεων, που έχουν αποτεθεί στον πυθμένα του —προς αποκατάσταση πλήρως ή εν μέρει της διατομής και μηκοτομής επενδεδυμένης με σκυρόδεμα— αγωγού ή τεχνικού έργου διάβασης, καθώς και όλων των απαραίτητων εργασιών, που αφορούν αποκλειστικά σε συντήρηση και αποκατάσταση υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων, σε ποταμούς - χείμαρρους και των όμορων κλάδων αυτών, της Π.Ε. Αχαΐας.

Στους ποταμούς:

1) Κριός·

2) Θολοπόταμος·

3) Κράθης·

4) Λαδόποταμος·

5) Βουραϊκός·

6) Κερυνίτης·

7) Σελινούντας·

8) Μεγανίτης·

9) Φοίνικας·

10) Βολιναίος·

11) Ξυλοκέρα·

12) Σέλεμνος·

13) Χάραδρος·

14) Μείλιχος·

15) Γλαύκος·

16) Ελεκίστρα·

17) Παναγίτσα·

18) Πείρος·

19) Παραπείρος·

20) Λαρισσός·

21) Αροάνιος·

22) Λάδωνας·

23) Ερύμανθος.

ypodomes.com

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE