Μεταγωγή τρόμου κρατουμένων απο την Πάτρα

Για ακόμα μία μεταγωγή ρουτίνας ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας 6 Ιουλίου επτά αστυνομικοί και 22 κρατούμενοι, αλλά εξελίχθηκε σε μεταγωγή τρόμου και απίστευτης ταλαιπωρίας.

Η κλούβα των μεταγωγών ξεκίνησε από την Πάτρα στις 6:30 το πρωί της Δευτέρας. Το δρομολόγιο θα κατέληγε στις φυλακές Κορυδαλλού και στο μεταγωγών Αθήνας. Στην Πέτρου Ράλλη, περίπου στις 10:30 το πρωί, η κλούβα άρχισε να παρουσιάζει τα πρώτα μηχανικά προβλήματα με συνέπεια μετά από ελάχιστα μέτρα το όχημα να ακινητοποιηθεί. Ευτυχώς ακινητοποιήθηκε κοντά σε συνεργείο.

Οι κρατούμενοι λόγω της αφόρητης ζέστης που επικρατούσε άρχισαν να διαμαρτύρονται, να χτυπούν το αυτοκίνητο και να ζητούν από τους αστυνομικούς να κάνουν κάτι καθώς δεν άντεχαν άλλο. Από την δική τους πλευρά οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους εξηγήσουν τι ακριβώς έχει συμβεί και προσπαθούσαν να τους ηρεμήσουν.

Ο οδηγός της κλούβας και ο επικεφαλής αστυνομικός ενημερώθηκαν από τους μηχανικούς του συνεργείου ότι η μηχανή του οχήματος είχε κόψει λουρί και θα χρειάζονταν αρκετές ώρες για την επισκευή της. Τότε, ζήτησαν την βοήθεια των αντίστοιχων τμημάτων της Αθήνας. Έτσι, μετά από λίγη ώρα έφτασαν στο σημείο δύο κλούβες από την Αθήνα στις οποίες μοιράστηκαν οι κρατούμενοι και ξεκίνησαν το δρομολόγιο για Κορυδαλλό και μεταγωγών.

Στην συνέχεια οι αστυνομικοί πήραν τον δρόμο της επιστροφής για Πάτρα με 26 κρατούμενους που είχαν παραλάβει νωρίτερα από το σωφρονιστικό ίδρυμα Κορυδαλλού ,οι οποίοι έπρεπε να πάνε στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Η «Οδύσσεια» συνεχίστηκε όταν οι υπεύθυνοι των φυλακών Αγίου Στεφάνου τους ανέφεραν ότι είχε παρέλθει το ωράριο και δεν μπορούσαν να δεχτούν τους κρατούμενους. Έτσι, οι 26 κρατούμενοι κατέληξαν στο μεταγωγών Πάτρας όπου υπεύθυνοι για την ασφάλεια τους ήταν μόνο ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο σκοπός των κρατητηρίων.

ΕΛ.ΑΣ. το μεγαλείο σου. Για ακόμα μία φορά λοιπόν έρχονται στην επιφάνεια τα προβλήματα συντήρησης των αυτοκινήτων της ελληνικής αστυνομίας για τα οποία εδώ και χρόνια διαμαρτύρονται οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE