Προετοιμασία κινητοποιήσεων από τους αγρότες του Αιγίου

Γενική συνέλευση την Πέμπτη στην οποία και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έναρξης κινητοποιήσεων, έχει προγραμματίσει το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου, που καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους στην ετήσια γενική στις 7:30μμ στο εργατικό κέντρο Αιγίου.

Τα θέματα:

  • 1.Απολογισμός δράσης του συλλόγου μας για το προηγούμενο διάστημα.
  • 2.Ενημέρωση από την συμμετοχή στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.
  • 3.Προγραματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται:

"Από την συνάντηση με τον κ. Αραχωβίτη τίποτε συγκεκριμένο δεν προέκυψε σε σχέση με τα αιτήματά μας. Μόνο γενικές και αόριστες απαντήσεις, σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών στο μέλλον. Προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα στο θέμα της άγριας φορολογίας των αγροτών. Ψεύδεται ασύστολα στο θέμα του ασφαλιστικού νόμου και στο αίσχος του σημερινού ΕΛΓΑ.

Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ θα είναι σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μεγάλη μείωση των ενισχύσεων. Δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις του υπουργού και για όλα τα άλλα αιτήματα που του θέσαμε. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί ήδη γίνονται και το γνωρίζει καλά. Η ρύθμιση των δανείων που έκαναν είναι χωρίς αντίκρισμα. Είμαστε η μόνη χώρα που πληρώνουμε για να γίνουν οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ.

  • Αγωνιζόμαστε για τιμές σε λεμόνι – εσπεριδοειδή, γάλα. Να σταματήσουν οι αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα. Διεκδικούμε αγωνιστικά την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους ελαιοπαραγωγούς. (καιρικές συνθήκες και ελλιπές έως ανύπαρκτο πρόγραμμα δακοκτονίας).
  • Απαιτούμε την άμεση ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης καθώς και την εξόφληση από την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ της φετινής παραγωγής με την καλύτερη τιμή της αγοράς" επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι αγρότες καλούνται στο Εργατικό Κέντρο για να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο το επόμενο διάστημα.»

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE