Πάτρα: Πανηγυρίζει αύριο ο Ι.Ν. Αγίου Νικολάου -Διήμερες εκδηλώσεις

Με την έξοδο της εικόνας του Αγίου Νικολάου & ικετευτική δέηση στις 11 το πρωί της Τετάρτης 5 Δεκεμβρίου 2018 θα ξεκινήσει ο διήμερος εορτασμός στην ενορία του Αγίου Νικολάου Πατρών πλάι στις γνωστές σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη.

Στη συνέχεια στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, παραμονή της εορτής του δημοφιλούς αγίου και προστάτη των ναυτικών, θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου θα ιερουργήσει και θα κηρύξει το Θείο λόγο ο αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών π. Γερβάσιος Παρακεντές.

Στις 22.00 θα ξεκινήσει ιερά αγρυπνία όπου θα λειτουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Ζαχαρίας Σπυρόπουλος και ανήμερα το πρωί της Πέμπτης 6/12 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος και στις 11 το πρωί θα τελεστεί η Θεία Δοξολογία για τις αρχές του τόπου και το Πολεμικό Ναυτικό που γιορτάζει και τιμά με ξεχωριστό τρόπο τη μέρα αυτή.

Ο εορτασμός θα ολοκληρωθεί με τον εσπερινό στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης. Θα υπάρχει και τεμάχιο του λειψάνου του Αγίου Νικολάου προς προσκύνηση

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE