Ιερέας άφησε την κηδεία στη μέση.... και έγινε καπνός

Με το στόμα ανοικτό έμειναν συγγενείς και φίλοι, που είχαν πάει για να αποχαιρετήσουν αγαπημένο τους πρόσωπο, όταν ο ιερέας που τελούσε την εξόδιο ακολουθία ηλικιωμένου σε ιερό ναό περιφερειακού Δήμου της Μαγνησίας, τους άφησε… σύξυλους πριν την ταφή.

«Πρέπει να φύγω, διότι έχω υπηρεσία στο κοιμητήριο», φέρεται να είπε ο ιερέας, ο οποίος υπηρετεί στον συγκεκριμένο ναό εδώ και λίγους μήνες. Οι συγγενείς έμειναν άφωνοι μαζί με τους εκπροσώπους του γραφείου τελετών, που επίσης δεν πίστευαν αυτό που συνέβαινε.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, η νεκρώσιμη ακολουθία είχε μόλις ολοκληρωθεί και ενώ φίλοι και συγγενείς ετοιμάζονταν να συνοδεύσουν τον νεκρό στην τελευταία του κατοικία, ο ιερέας δήλωσε ότι έπρεπε να μεταβεί αμέσως στο κοιμητήριο για να τελέσει τρισάγιο καθώς εκεί είχε υπηρεσία.

Παρ ’όλα αυτά η πομπή αναχώρησε για το κοιμητήριο το οποίο βρισκόταν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την εκκλησία και οι εκπρόσωποι του γραφείου τελετών ήταν αυτοί που ανέλαβαν να ολοκληρώσουν την διαδικασία της ταφής απουσία φυσικά ιερέα.

Συγγενείς και οικείοι διατήρησαν την ψυχραιμία τους καθώς είναι φιλήσυχοι άνθρωποι και δεν ήθελαν να προκαλέσουν φασαρία, αφού το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να αναπαυτεί το αγαπημένο τους πρόσωπο.

Τα όσα διαδραματίστηκαν μεταξύ κηδείας και ταφής, τις τελευταίες μέρες αποτελούν μοναδικό θέμα συζήτησης στην περιοχή, αφού κάτι τέτοιο ασφαλώς δεν συνηθίζεται.

Πηγή: iefimerida.gr

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE