6ο κρεβάτι στην ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πύργου

Εντός του Οκτωβρίου  θα λειτουργήσει το 6ο κρεβάτι της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Πύργου, που έχει ήδη παραληφθεί, χάρη στην ευγενική προσφορά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Υλοποιείται έτσι ένας στόχος της Διοίκησης του Γ.Ν Ηλείας, τον οποίο είχε αποκαλύψει τη εφημ. «Πατρίς» τον περασμένο Φεβρουάριου.
Οκτώ μήνες μετά, το 6ο κρεβάτι έχει ήδη εγκατασταθεί και με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού – που θα μετακινηθεί για το σκοπό αυτό – μέχρι το τέλος του μήνα θα τεθεί σε λειτουργία. «Όσοι έχουν ζήσει την αγωνία των γιατρών και των συνοδών αναζητώντας μια κλίνη ΜΕΘ κατανοούν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης παρέμβασης», λέει ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Το 2017 η Μονάδα κινδύνευσε να αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω έλλειψης προσωπικού.  «Στάθηκε όρθια χάρη στην υπερπροσπάθεια του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Δε μας αρκούσε όμως να τη σταθεροποιήσουμε. Πεισμώσαμε! Στόχος μας ήταν να αποκτήσει στέρεες βάσεις ενισχύοντας την με προσωπικό και ανανεώνοντας τον »κουρασμένο» ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό της», εξηγεί ο κ.Διαμαντόπουλος.

Σήμερα όπως τονίζει το "patrisnews.com", η ΜΕΘ διαθέτει 7 γιατρούς γεγονός που έχει επιτρέψει την επίλυση ενός ακόμα σοβαρού προβλήματος, που αφορούσε σ τη διακομιδή των διασωλημένων ασθενών. Στο μεταξύ, στο πεδίο της βιοιατρικής τεχνολογίας, εντός του Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 2 αναπνευστήρων. «Παράλληλα στην πρόταση για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ που έχουμε υποβάλει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνονται 2 ακόμη αναπνευστήρες και ένας σταθμός παρακολούθησης με 6 παρακλίνια μόνιτορ», συμπληρώνει ο Διοικητής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, από το Σεπτέμβριου του 2017, η Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας, διασφάλισε  τη  δωρεάν διαμονή στους συνοδούς ασθενών της ΜΕΘ που κατοικούν εκτός του νομού, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ηλείας μετά την άμεση ανταπόκριση του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Γερμανού.

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE