Παραβατικές συμπεριφορές το Πανεπιστήμιο

Έρμαιο παραβατικών συμπεριφορών, είναι το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς οι φύλακες που υπηρετούν δεν αρκούν για ελέγξουν την τεράστια έκταση της Πανεπιστημιούπολης,  η οποία "απλώνεται" σε 2.500  στρέμματα, όπου είναι ανεπτυγμένα 100 κτίρια.

Συχνά - πυκνά καταγγέλονται περιστατικά, τόσο από τους φύλακες, όσο και από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το Πανεπιστήμιο απασχολεί 9 φύλακες και άλλους 5 που επιστρέφουν από διαθεσιμότητα. Δεν αρκούν όμως κι αυτός είναι ο λόγος που έχει αναζητούνται πόροι για να προχωρήσει η περίφραξη ολόκληρης της Πανεπιστημιούπολης.

Το σοβαρό πρόβλημα φύλαξης του Πανεπιστημίου μας και τις παραβατικές πράξεις έχει επανειλημμένως θέσει η Πρυτανεία στο υπουργείο Παιδείας, ζητώντας  επιπλέον χρηματικό ποσό για τις ανάγκες.

Ο εφιάλτης του καλοκαιριού

Τους καλοκαιρινούς μήνες προστίθεται και ο εφιάλτης των πυρκαγιών. Καθώς μάλιστα δεν υπάρχουν οικονομικές δυνατότητες για ενίσχυση της φύλαξης, οι Πρυτανικές αρχές στρέφονται στην εθελοντική προσφορά. Ήδη εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία  τονίζουν τα εξής: "Όπως κάθε χρόνο τον μήνα Αύγουστο, έναν μήνα ιδιαίτερα επικίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών, το Πανεπιστήμιο οργανώνει εθελοντικές ομάδες φύλαξης, που περιπολούν στην Πανεπιστημιούπολη τις βραδινές ώρες (22.00 – 2.00 π.μ.). Όσα μέλη της κοινότητας επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά στις «βραδινές διαδρομές», μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους μέχρι τις 24/07/2015 στα τηλέφωνα: 2610-996605 & 2610-997993 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (link sends e-mail)"

  1. ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  2. LIFE STYLE